"MINTAMENZA" címkével ellátott hírek
Kiértékelték a gyermekélelmezés elégedettségi kérdőíveit.
Tojáslevest és zöldborsófőzeléket kóstoltatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita az országgyűlési képviselőkkel hétfőn a Parlamentben. Az ellenzéki politikusok célja, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen a bírált menzareform.
2015. január 1-jétől lépett hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Prohászka Bélával, a Mintamenza program szakmai vezetőjével beszélgettem.
Fontos, hogy már óvodás és kisiskolás korban tudatosan hozzászokjanak a gyerekek az egészséges, természetes, helyi alapanyagokra épülő táplálkozáshoz, és a Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár Kecskeméten.
Szeptembertől újabb cégek és iskolák csatlakozását várják a Mintamenza-programhoz - írja a Magyar Nemzet szombati számában.
Díjátadóra hívtak szakembereket, intézményvezetőket és gyerekeket csütörtök reggel annak apropójaként, hogy lezárult egy egy évig tartó verseny, aminek a célja az volt, hogy az étkezési kultúra javuljon a menzákon.
Menza – kikben jó, kikben kevésbé jó emlékeket ébresztenek, de nagyon kevesen vannak azok, akik nem tapasztalták meg, milyen egy iskolai étkezdében feltálalt borsófőzelék, túró gombóc, bolognai. A húsokra már kevésbé emlékszünk, de leginkább a disznóból készült pörköltek, raguk, a csirkecomb, ritkábban a hal volt az, ami a tányérokra került. Eddig. Mostantól már a vadételeket is megkóstolhatják a gyerekek, sőt, a tervek szerint havi egy alkalommal biztosan ehetnek szarvas illetve vaddisznó combból, lapockából készült finomságot. Mindennek az oka és forrása természetesen a Mintamenza Program.
Bemutatták a Mintamenza program 2014-es beszállítói közbeszerzésének eddigi eredményeit március 28-án a Gyermekélelmezési Intézmény központi épületében Békéscsabán. Két hónapon belül véglegessé válhat a teljes beszállítói kör, amelyben jelenleg négy békéscsabai vállalkozás vesz részt.
Bemutatták a Mintamenza program 2014-es beszállítói közbeszerzésének eddigi eredményeit február 28-án a Gyermekélelmezési Intézmény központi épületében Békéscsabán. 2 hónapon belül véglegessé válhat a teljes beszállítói kör, amelyben jelenleg 4 békéscsabai vállalkozás vesz részt.
Szegeden tartottak csütörtökön konferenciát annak érdekében, hogy Csongrád megyében minél többen megismerjék a Mintamenza Programot. A Mindennapi egészségünk – új alapok a közétkeztetésben című rendezvényen a közétkeztetés került a középpontba, valamint a Mintamenza Program, és annak eddigi tapasztalatai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft