"MOBILALKALMAZÁS" címkével ellátott hírek
Negyed századdal ezelőtt, amikor a Famíliatészta Kft. létrejött, még nem gondoltak arra, hogy negyed századdal később milyen újításokra készülnek majd. Nem is gondolhattak, hiszen 1992-ben ez a fogalom még nem is létezett.
Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.
Óriási sikernek tűnik egy új, ingyenes mobilalkalmazás, amelyet arra fejlesztettek, hogy a szerettünk útját virtuálisan követni tudjuk, mikor egyedül megy valahová. A Companion Safety névre keresztelt appot a Michigani Egyetem diákjai fejlesztették, és tulajdonképpen arra jó, hogy senkinek ne kelljen sötétben, veszélyes helyeken kószálnia anélkül, hogy bárki ellenőrizni tudná, minden oké-e vele. A követőrendszer megkérdezi használóját, ha letér a várható útjáról, elesik, meglökik, futni kezd vagy kihúzza a fülhallgatóját telefonjából, hogy minden oké-e vele, a választ (vagy annak hiányát) pedig továbbítja az app másik végén állónak. (forrás: index.hu)
Bankjegy-, szín-, szöveg-, buszjáratszám- és zebrafelismerő mobiltelefonos alkalmazás készül látássérülteknek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében. A svájci forrású programban számos más kutatási projekt is fut, köztük olyan is, amelynek célja a látás részleges helyreállítása.
A brüsszeli Innovációs Kongresszuson mutatják be március 10-11-én azt az új, francia, görög, brit és német partnerek közreműködésével kifejlesztett CHESS technológiát, amelynek segítségével a múzeumlátogatók mobileszközeik segítségével egyedi, személyes élménnyé tehetik múzeumlátogatásukat.
A mobiltechnológia felhasználásával igyekszik hozzájárulni az elhunytakról való megemlékezéshez egy kínai temető.
Már stabil állapotban fekszik a kórházban egy szívrohamon átesett férfi, akinek életmentésénél két mobilalkalmazás is segítette a veszprémi mentőket péntek délután - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek.
Ingyen letölthető imádságos mobilalkalmazás segíti ezentúl a román ortodox hívőket, hogy mindig kéznél legyen egy alkalomhoz illő ima és felgyorsult életvitelük közepette se feledkezzenek meg a napi fohászról.