"MOBILFIZETÉS" címkével ellátott hírek
Egyre népszerűbb a mobilfizetés Magyarországon: a magyar kártyabirtokosok május végéig jóval több alkalommal használtak mobiltelefont egyérintéses fizetésre, mint tavaly az első öt hónapban, az új belépőknek köszönhetően 2018 elején huszonhatszoros volt a növekedés - közölte a Mastercard szerdán.
Üzemszünet lesz csütörtök éjjel a nemzeti mobilfizetési rendszerben tervezett karbantartás miatt - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
A magyarok nem ismerik a mobilfizetési alkalmazásokat, a piac felpörgése az Apple, a Google, a Samsung alkalmazásainak megjelenésétől, továbbá a közösségi piacterekbe, például az Uberbe integrált fizetési lehetőségektől várható - derült ki a FinTech Group-GKI Digital közös elemzéséből.
A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította mobiltárca alkalmazását - jelentette be a társaság szerdán.
A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében - derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből.
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden elindította az új autópálya-matricák, köztük az éves megyei e-matricák mobiltelefonon keresztüli értékesítését - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
A MasterCard szerint ugrásszerű növekedésre lehet számítani a mobilfizetés terén Magyarországon a nemzetközi viszonylatban is rendkívül elterjedt egyérintéses, úgy nevezett PayPass fizetésnek köszönhetően, az online vásárlás terén pedig a MasterCard új, globális platformja, a MasterPass bevezetése hozhat jelentős változást a magyar vásárlóknak.
Új mobilfizetési rendszert vezet be a MasterCard, amely az első olyan fizetési alkalmazás Magyarországon, ami függetlenül attól, hogy az ügyfél melyik mobiloperátor vagy bank szolgáltatását veszi igénybe, csupán bankkártyája segítségével tud fizetni - mondta Szetnics László, a MasterCard Europe mobilfizetési szolgáltatásokért felelős regionális vezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Évről-évre mintegy 40 százalékkal nő azoknak a száma, akik a mobilszolgáltatóknál mobiltelefonon keresztül autópálya matricát vagy lottót vesznek - mondta Jeszenszky Zsolt, a T-Mobile üzletfejlesztési menedzsere kedden egy mobilfizetéssel foglalkozó konferencián Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft