"MOBILINTERNET" címkével ellátott hírek
Korábban a budapesti mobilnetről derült ki, hogy az összes európai nagyvárosnál jobban hasít.
Az uniós tagországok általános ügyekkel foglalkozó tanácsa határozatot fogadott el, amely azt biztosítja, hogy minden tagállamban jó minőségű frekvenciasávot szabadítsanak fel annak érdekében, hogy fokozni lehessen az összekapcsoltságot és elő lehessen mozdítani az 5G technológia bevezetését.
A magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország ismét a világ harmadik legjobb eredményét érte el - derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez.
A magyar mobilszolgáltatók 4G szolgáltatásai átlagosan másodpercenként 28 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország a világ harmadik legjobb eredményét érte el - derült ki a OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez pénteken.
2020-ban várható Európában a gyors adatátvitelt biztosító ötödik generációs (5G) mobiltávközlési szabvány bevezetése - jelentette ki Günther Oettinger digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos.
A telefonról vagy táblagépről történő internethasználat egyre jobban eltolódik a mobilinternetes technológia felé; tavaly a felhasználók 23 százaléka használta többségében ezt a módozatot, és népszerűbb volt a helyhez kötött wifi-elérés, idén viszont már tízből hét internetező használ mobilinternetet, és többségbe kerültek a jellemzően mobilinternetezők - derül ki a GfK kutatásából.
Hét OECD tagországban haladja meg a lakosság számát a mobil szélessávú internet előfizetések száma - írja a World Economic Forum hírportálja.
Magyarországon csupán 27,7 százalék a vezeték nélküli széles sávú internetes penetrációja, míg az OECD országainak átlaga már elérte a 72,4 százalékot.
A Magyar Telekom vezérigazgatója szerint a frekvenciapályázat eredményeként lendületet kap a mobilinternet és jelentősen nőhet a 4G hálózat elterjedtsége.
Míg az Európai Unió tagállamaiban a lakosság 52 százaléka használ mobilinternetet, addig Magyarországon ez az arányszám - Romániához hasonlóan - 32 százalék. Csupán Portugália (23 százalék), Bulgária (24 százalék) és Görögország (29 százalék) marad el hazánktól. Ennek oka, hogy a magyarok még mindig az olcsóbb kábeles internethasználatot részesítik előnyben. A legtöbb uniós tagállamban a kábeles szolgáltatást használó háztartások aránya 20-30 százalék körül jár, hazánkban viszont három háztartásból kettő még mindig kábeles hálózatot használ- közölte az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.