"MOMENTUM MOZGALOM" címkével ellátott hírek
A Fidesz-KDNP töretlenül az élen, a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatta márciusban a kormánypártokat, a Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7 százalék szimpatizál. A baloldali szavazótábort a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta - olvasható a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásában.
Eltörölnék a Kliket, többet költenének az oktatás egészére, célzottan növelnék az óvodai és a bölcsődei férőhelyeket - ezek a Momentum Mozgalom hétfőn megjelent oktatási víziójának legfontosabb pontjai. Korábban már bemutatták, mit gondolnak az egészségügy problémáiról, mint például a hálapénzről és az alulfinanszírozottságról.
Hivatalosan is párttá alakult a Momentum Mozgalom. Kis lépés a Momentumnak, nagy lépés Magyarországnak - írták a Facebookon.
A miniszterelnök szavai szerint "álomgyilkosság" történt a budapesti olimpiai pályázat ügyében.
A Momentum Mozgalom "egyik szeme boldog, a másik pedig sír" amiatt, hogy a kormány, a főváros és az olimpiai bizottság Budapest olimpiai pályázatának visszavonása mellett foglalt állást - közölte a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A Momentum Mozgalom bejelentette, hogy a pártokkal együtt 266 ezer aláírást gyűjtöttek a budapesti olimpiai pályázatról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Ez még korántsem jelenti azt, hogy automatikusan kiírják a népszavazást, jogi csatározásokra számíthatunk, bár Orbán Viktor máris hárítja magától az olimpia ügyét - írja a hvg.hu.
Péntek kora délután nemcsak az derül ki, összegyűlt-e a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer aláírás, de a Momentum Mozgalom következő lépése is.
A hajrához közeledve újra felpörögni látszik az olimpiaellenes aláírásgyűjtés: kezd beérni a Momentum Mozgalom által kitalált önszerveződő társadalmi gyűjtés. A szervezet elnöke, Fekete-Győr András azt mondja: konzekvens kommunikációjuknak is köszönhetik, hogy a Mediánnál megjelentek a pártok versenyében. És országjárással akarják bővíteni támogatói körüket.
Az LMP által gyűjtöttekkel együtt vasárnapra meg lehet az olimpiai népszavazást támogató 100 ezer aláírás - írja a hvg.hu.
Aláírta Sólyom László is a Momentum Mozgalom olimpiarendezésről szóló népszavazási kezdeményezését.