"MONTE CRISTO GRÓFJA" címkével ellátott hírek
Dumas klasszikus műve, a Monte Cristo grófja musical formájában, dalok és tánckoreográfiák kíséretében kel életre november 11-én Budapesten a BOK Csarnokban, decemberben pedig Pécsett és Veszprémben mutatják be a produkciót.
Ötödik éve rendezik meg a Szarvasi Vízi Színházban a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, melynek díjátadójára tegnap került sor. Az esemény előtt kiállítás megnyitóra hívták az érdeklődőket, a díjak kiosztása után pedig a Monte Cristo grófja 100. jubileumi előadását nézhette meg a színházszerető közönség.
A Békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo grófja című előadása volt május 11-én Nagyváradon az idei Varadinum Fesztivál nyitórendezvénye. A musical nem csak szimbolikusan, de kis híján meteorológiailag is viharos sikert aratott.
A Melpomena fesztiválon a leglátványosabb előadás rendezéséért és a főszerep megformálásáért Szomor Györgyöt különdíjjal jutalmazták az ukrán kikötővárosban, Herszonban. A Monte Cristo grófja musical meghívása a nemzetközi fesztiválra már önmagában véve is sikernek számított, arról nem is beszélve, hogy a Békéscsabai Jókai Színház díjazottként tért haza.
A Jókai Színház társulata köszöni minden békéscsabai színházbarátnak azt a szeretet és támogatást, a Monte Cristo grófja eddigi 70 előadását körülvette, és hozzásegítette a város színházát ahhoz, hogy épp a hetvenedik előadás sosem látott tomboló sikert arathasson Herszonban az ukrajnai nemzetközi fesztiválon!
Alig huszonnégy órával a herszoni előadáskezdet után már Sopronban készül a következő előadására Szomor György. A Monte Cristo grófja dalszerzőjével, rendezőjével és egyik főszereplőjével pár mondatra maradt időnk.
A Monte Cristo grófja musical meghívása már önmagában véve is sikernek számított, hiszen egy ekkora produkciót fesztiválra utaztatni jelentős vállalás minden fél számára. Alexander Knyiga a fesztivál igazgatója azonban: - Ezt a mi közönségünknek is látnia kell! – kijelentéssel állt fel békéscsabai zsöllyéből fél évvel ezelőtt.
A Békéscsabai Jókai Színház társulata Kelet-Európa legnagyobb színházi fesztiváljára kapott meghívást. Május 29.-én a már több mint hetvenedik előadást megért Monte Cristo grófja című musicallel lépett fel a magyar társulat Kherszonban.
A herszoni előadás olyannyira rendhagyó lesz, hogy Vastag Tamás egy személyben Dumas szellemét és az ifjú Edmond Dantest is életre kelti az ukrán színpadon. A hetvenedik előadáson túl ez egyszerűnek tűnhetne, de ha a dalokon kívül a táncokat és a prózai részeket is számításba vesszük máris egyértelmű, hogy az ifjú színész bizony bőséggel talál magának tanulnivalót az esti előadás előtt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft