"MOSZUL" címkével ellátott hírek
Csaknem félmillió lakosa hagyta el Moszult tavaly október 17. óta, azután, hogy az iraki haderő az Egyesült Államok támogatásával megkezdte a város visszafoglalását az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezettől - adta hírül az ENSZ hétfőn közzétett jelentésében.
Egy iraki katonai forrás szerint Moszulban egy légitámadásban meghalt az Iszlám Állam terrorszervezet hat jelentős parancsnoka, mindannyian külföldiek.
Az iraki erők Moszul nyugati városrészének nagyjából egyharmadát már visszafoglalták az Iszlám Államtól - közölte vasárnap az iraki terrorellenes erők (CTS) egyik parancsnoka.
Az iraki Moszul rászoruló lakóinak több mint 260 tonna segélyt juttat az Európai Unió - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
Több száz iraki keresztény tart szenteste misét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet uralma alól felszabadított Bartellában, hogy 2013 óta első alkalommal megünnepelhessék a karácsonyt.
A moszuli ostromban folyó harcok közben megsérült az egyik legfontosabb vízvezeték, így most a város lakosságának közel fele víz nélkül maradt. A munkások már javítanák az eltört vezetéket, de folyamatosan lőnek a közelben.
Két, összesen mintegy 250 tetemet rejtő tömegsírra bukkantak az iraki biztonsági erők Moszul közelében - jelentette csütörtök este a CNN amerikai hírtelevízió az iraki rendőrségre hivatkozva.
A Moszult ostromló iraki fegyveres erők kelet felől behatoltak a városba, ahol az Iszlám Állam civilek ezreit használhatja élő pajzsként. Közben a török hadsereg újabb harckocsikat vezényelt az iraki határhoz.
Erbílből segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Moszul ostromától szenvedő civileknek - közölte a szervezet nemzetközi programjainak vezetője.
Az iraki Moszul városának lakosságához intézte szavait és imáját Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben.