"MOUNT EVEREST" címkével ellátott hírek
Nepál helyett a tibeti oldalról próbál feljutni egyre több hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsára, a Mount Everestre, mivel ez az útvonal kevésbé túlzsúfolt, és a kínaiak egyre többet fektetnek be a térségbe, egyre nagyobb gondot fordítanak a hegymászók igényeinek kielégítésére.
Vizsgálattal bizonyították, hogy hamisak azok a fotók, amelyeket egy indiai rendőr házaspár, Dines és Tarakesvari Rathod tett közzé annak alátámasztására, hogy tavaly tavasszal feljutott a Mount Everestre - közölte hétfőn Maharastra állam rendőrsége, amely ezek után kirúgta a párt.
Egy végstádiumú rákos beteg is feljutott idén a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre.
Klein Dávid hegymászó a zord időjárási körülmények miatt feladni kényszerült a Mount Everest oxigénpalack nélküli meghódítását pénteken. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:
A hegymászónak ez volt a kilencedik kísérlete. Az expedíciónak vége.
Elérte a halálzónát Klein Dávid.
Másodszor is meghódította a Mount Everestet egy vegán bolgár hegymászó; bolgár hírportálok jelentése szerint Atanasz Szkatov május 22-én, mínusz 35 fokos fagyban jutott fel a világ legmagasabb pontjára, a 8848 méteres csúcsra.
Visszafordult a Mount Everest csúcsmászásán Suhajda Szilárd, így Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb hegycsúcsára, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül.
Elindult a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest oxigénpalack nélküli meghódítására helyi idő szerint kedd hajnalban Klein Dávid és Suhajda Szilárd, a két hegymászó várhatóan öt nap alatt teljesíti a "csúcsmászó kört" - közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
Horia Colibasanu személyében először jutott fel román hegymászó a 8848 méter magas Mount Everestre, a világ legmagasabb hegycsúcsára.