"MOUNT EVEREST" címkével ellátott hírek
Hszia Po-jü már négyszer próbált feljutni a csúcsra, lábait még az első kísérletkor vesztette el. Most újra megpróbálkozik a csúcstámadással.
A rekordkísérletről szólva azt mondta, történelmet szeretne írni és dicsőséget akar szerezni a serpa közösségnek és a hazájának is.
A nepáli legfelsőbb bíróság megakadályozta, hogy életbe lépjen a kormány azon rendelete, amely megtiltotta volna a Mount Everest megmászását vakoknak és olyanoknak, akiknek két végtagjukat amputálták.
Nepál helyett a tibeti oldalról próbál feljutni egyre több hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsára, a Mount Everestre, mivel ez az útvonal kevésbé túlzsúfolt, és a kínaiak egyre többet fektetnek be a térségbe, egyre nagyobb gondot fordítanak a hegymászók igényeinek kielégítésére.
Vizsgálattal bizonyították, hogy hamisak azok a fotók, amelyeket egy indiai rendőr házaspár, Dines és Tarakesvari Rathod tett közzé annak alátámasztására, hogy tavaly tavasszal feljutott a Mount Everestre - közölte hétfőn Maharastra állam rendőrsége, amely ezek után kirúgta a párt.
Egy végstádiumú rákos beteg is feljutott idén a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre.
Klein Dávid hegymászó a zord időjárási körülmények miatt feladni kényszerült a Mount Everest oxigénpalack nélküli meghódítását pénteken. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:
A hegymászónak ez volt a kilencedik kísérlete. Az expedíciónak vége.
Elérte a halálzónát Klein Dávid.
Másodszor is meghódította a Mount Everestet egy vegán bolgár hegymászó; bolgár hírportálok jelentése szerint Atanasz Szkatov május 22-én, mínusz 35 fokos fagyban jutott fel a világ legmagasabb pontjára, a 8848 méteres csúcsra.