"MOZI" címkével ellátott hírek
Clint Eastwood új filmjében ismét hétköznapi emberek válnak hőssé: ezúttal három amerikai hiúsít meg terrortámadást egy Brüsszelből Párizsba tartó vonaton - írta a The Hollywood Reporter.
Több klasszikus mellett a tavalyi év egyik legjobb, itthon csak fesztiválon vetített alkotása, valamint Arnold Schwarzenegger új filmje is szerepel a Pannonia Entertainment idei felhozatalában.
A magyarok többsége továbbra is ragaszkodik a szinkronizált filmekhez a mozikban - derül ki a Cinema City országosan reprezentatív kutatásából, amely az egyes korosztályok mozis szokásait térképezte fel.
Még Hollywoodban van, de már újabb filmjére készül Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki rendezője. Balázs Ádám, a film zeneszerzője pedig arról beszélt az M1 szerdai műsorában, hogy most több filmen is dolgozik egyszerre és abban bízik, hogy az Oscar-díj után felértékelődik, amit csinál - írja a híradó.hu.
A világ filmkritikusait tömörítő szervezet (FIPRESCI), az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije is a magyar versenyfilmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását díjazta szombat délben a berlini nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.
Rendezőként tér vissza a film világába Kristin Scott Thomas, aki egy romantikus drámából készít nagyjátékfilmet.
Megfilmesítik John Lennon és Yoko Ono szerelmének történetét - értesült a The Hollywood Reporter.
Kora tavasztól az amerikai mozikban is bemutatkozik Till Attila Tiszta szívvel című filmje - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel pénteken.
Herendi Gábor filmrendező a tervek szerint nyáron kezdi el forgatni a népszerű magyar vígjáték harmadik részét, a Valami Amerika 3-at, amelyre 8,87 millió forint támogatást ítélt meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A testület 82 millió forinttal támogatja Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt címmel készülő alkotása gyártásának előkészítését is - közölte pénteken a Filmalap.
Az 1956-os magyarországi forradalomról szóló filmeket mutatnak be október 22. és 30. között az ukrán fővárosban a 46. Molodiszt nemzetközi filmfesztivál keretében - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet csütörtökön Kijevben a fesztivál szervezői és védnökei tartottak.