"MUNKABALESET" címkével ellátott hírek
Harmadával, 33 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű mezőgazdasági munkabalesetek száma Magyarországon tavaly, ami jelentős eredmény - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága kétéves figyelemfelhívó akciót záró konferencián kedden Budapesten.
Bár tavalyhoz képest kevesebb munkabaleset történt, több végződött halálos kimenettel. A budapesti feldolgozóipari cégeknél dolgozó középkorú férfiak vannak a legnagyobb veszélyben.
Egy ember meghalt, amikor bezuhant egy szervizaknába a Margitszigeten a Hajós Alfréd uszoda építése közben kedden - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-t.
A Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya nyílt napot szervezett a Munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából csütörtökön, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Üzleti Központban.
A Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya nyílt napot szervezett a Munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából csütörtökön, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Üzleti Központban.
Nemrég elektronikus levelet kaptunk egy olvasónktól, aki azt kifogásolta, hogy az egyik, általunk is közölt cikkben szereplő információ nem felel meg a valóságnak, pontosabban félreérthető. Az említett hír 2013. október 7-én jelent meg, és a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangzott el az említett szövegrészlet. Utánajártunk, mi is az igazság.
Országszerte több ezren dolgoznak veszélyes körülmények közt. Veszélyes munkakörnek számít a többi között a magasban, vagy feszültség alatt végzett munka, a bányászat, a fegyveres vagyon- és személyvédelem.
Évről évre készülnek statisztikák a munkabalesetekről, ezek között azokról, amelyek súlyos vagy halálos kimenetelűek voltak. Békés megye az elmúlt évi országos statisztikai adatok szerint a súlyos munkabalesetek számát tekintve kifejezetten jó pozíciót foglal el a megyék között, hiszen az elmúlt évben – 2012-ben – mindössze négy ilyen eset történt megyénkben.
A Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös cselekvésre szánta el magát a munkabalesetek számának csökkentéséért, bár Békés megyében a munkabalesetek számában az országos adatok alapján tapasztalható országos kedvezőtlen tendencia nem igazolható.
A kormány április 28-át a munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítja - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft