"MUNKAERŐ-PIAC" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban részt vesz az „Út a munkaerőpiacra”, az „Ifjúsági Garancia”, valamint a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében” elnevezésű programok megvalósításában – minderről egy egész délelőttös fórum zajlott szerdán, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály, békéscsabai, Árpád sori épületében, a munkaügyi központban.
Tovább folytatódnak a kedvező munkaerőpiaci trendek hazánkban. A 2014. október-decemberi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 172 ezerrel, 4 millió 142 ezerre nőtt.
Számos hazai makrogazdasági adat jelenik meg az új év első hetében, a legfontosabb az ipari termelés novemberi teljesítménye lesz, de a külkereskedelmi és munkaerő-piaci mutatók is számot tarthatnak a befektetők érdeklődésére.
A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HU-RO) támogatási keretéből Arad, Bihar, Békés és Hajdú-Bihar megyéket lefedve közös munkaerő-piaci adatbázist hoznak létre, közös monitoring rendszert építenek ki és a munkaadók igényei alapján mind a két országban elismert szakképzéseket indítanak.
Az ezredforduló óta jelentősen javult a nők munkaerő-piaci helyzete Németországban a PwC nemzetközi tanácsadó cég hétfőn ismertetett felmérése szerint.
Soltész Miklós szociális államtitkár csütörtök délelőtt tart sajtótájékoztatót a gyed extra ügyében. A gyed extra a kismamák munkaerő-piaci visszatérését segítené. Orbán Viktor miniszterelnök a MÁÉRT ülésén jelentette be, hogy döntött a kormány a bevezetésről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó