"MUNKAERŐPIAC" címkével ellátott hírek
Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra - erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.
A munkaerőpiac helyzete továbbra is optimizmust sugall, és tovább közelít a teljes foglalkoztatottság állapota felé; a foglalkoztatottak száma újabb rekordot döntött, az inaktívak száma júniushoz képest is tovább csökkent - állapították meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH szerdán kiadott legfrissebb foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatai láttán.
Soha nem volt még ilyen csekély a félelem a munkanélküliségtől, miközben az óriási munkaerőhiány lehet a gazdaság növekedésének fő akadálya.
Az első negyedévben tizenhét százalékkal nőtt az álláshirdetést feladó cégek, valamint a feladott álláshirdetések száma is az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül ki a Profession.hu jelentéséből, amelyről az MTI-t közleményben tájékoztatta az álláskeresési portál.
A "vándormadár" a jövő embere, aki három évenként vált, hogy tíz és múlva is legyen munkája. Ha így teszünk, akkor nyugdíjba vonuláskor a munkabérünk 50 százalékkal magasabb lesz. Legalábbis az Egyesült Államokban ez a helyzet – írja a Forbes magazin.
Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Elképesztő átalakulás várható a világ munkaerőpiacán a digitalizáció rohamos fejlődésének köszönhetően. A változások részleteit próbálta feltárni a Dell informatikai óriáscég és a kaliforniai „Institut pour le Futur” agytröszt közös konferenciája.
Kevesebb a közmunkás, mint egy éve, sokkal többen dolgoznak a versenyszférában, de aki elveszíti a munkáját, az másfél évig nem talál újat.
Ha valakinek a testtömeg-indexe 30 fölött van, akkor túlsúlyosnak számít. Ha a 40-et is meghaladja, akkor a túlsúly már kórosnak minősül. Az átlagos testtömeg index 18,5-től 25-ig terjed.
A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett 7 tagú nemzetközi partnerség sikeresen valósította meg a ”Szoros Kapcsolat - Munkaerőpiaci együttműködés a gazdaság igényeire rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszerért” című projektet. 2016. május 13-án Békéscsabán az AB Expo épületében került sor a projekt záró konferenciájára.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó