"MUNKAERŐPIAC" címkével ellátott hírek
Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Elképesztő átalakulás várható a világ munkaerőpiacán a digitalizáció rohamos fejlődésének köszönhetően. A változások részleteit próbálta feltárni a Dell informatikai óriáscég és a kaliforniai „Institut pour le Futur” agytröszt közös konferenciája.
Kevesebb a közmunkás, mint egy éve, sokkal többen dolgoznak a versenyszférában, de aki elveszíti a munkáját, az másfél évig nem talál újat.
Ha valakinek a testtömeg-indexe 30 fölött van, akkor túlsúlyosnak számít. Ha a 40-et is meghaladja, akkor a túlsúly már kórosnak minősül. Az átlagos testtömeg index 18,5-től 25-ig terjed.
A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett 7 tagú nemzetközi partnerség sikeresen valósította meg a ”Szoros Kapcsolat - Munkaerőpiaci együttműködés a gazdaság igényeire rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszerért” című projektet. 2016. május 13-án Békéscsabán az AB Expo épületében került sor a projekt záró konferenciájára.
Tíz fiatal magyar férfi közül nyolc akár külföldre is elköltözne egy megfelelő állásért. - derült ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég tanulmányából. A magyar munkavállalók többsége szerint egyébként a külföldi üzleti utak növelik a munkájuk értékét, mégis alig dolgoznak olyan pozícióban, amely erre lehetőséget adna.
Leginkább a 18-29 éves és a 60 év feletti korcsoportban, emellett a faluban élők, valamint a mezőgazdaságban dolgozók körében nőtt az átlagot meghaladó mértékben az úgynevezett munkaerő-piaci stabilitási mutató. A régiókat tekintve Közép-Magyarország és Kelet-Magyarország a legbizakodóbb, 65 pontos értékkel. A közlésben a Dél-alföldi régióról nem esik szó.
Egy több mint 8 milliárd forint értékű munkaerő-piaci program zárul a hónap végén Békés megyében. Az Európai Unió által finanszírozott projektben közel 11 ezren vettek részt. Mint megtudtuk, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatási helyzetének javítását célzó tervezetnek máris van folytatása.
A felsőoktatás átalakításának egyik legfontosabb célja, hogy a munkaerőpiac igényeit kiszolgálja, de óvatosan kell eljárni, hiszen annak, amit most teszünk, csak 10-15 év múlva érződik majd igazán a hatása - jelentette ki a felsőoktatásért felelős államtitkár.
Folyamatosan frissülő humánerőforrás-térképet készít a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI), elősegítve, hogy a hátrányos helyzetben élők a valós és állandóan változó munkaerőpiaci igényeknek megfelelő szakmát tanulhassanak.