"MUNKAHELY" címkével ellátott hírek
Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg - mondta el az MTI-nek Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.
A munkavállalók többsége már nem csak a fizetést nézi, ha állást vált, derült ki a felmérésekből. Az elvárások többnyire kor- és helyzetfüggők. A gyermeket nevelők többsége ugyanis már nemigen tud mit kezdeni azzal, hogy a cég is egy nagy család, a fiataloknak viszont a hétvégi csapatépítő tréning is csak egy buli a sok közül. A hazai alkalmazottak munkahelyi hűsége 3 évre csökken, de mi az, amit hiányolnak az új állást keresők? A 25 év alattiak közel fele azonnal váltana, de mivel lehetne őket megtartani?
A Skoda Auto vezetése szerdán Prágában biztosította Bohuslav Sobotka cseh kormányfőt, hogy a német Volkswagen konszernhez tartozó, legnagyobb cseh autógyár mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a csehországi munkahelyeit. Ezt Sobotka személyesen közölte újságírókkal azután, hogy tárgyalt a Skoda menedzsmentjével.
Sokszor rossz gyermekkori minták húzódhatnak meg a felnőttkori tehetetlenség, rossz döntési képességek mögött. Az elhatározásokhoz nem elég a várható következmények racionális elemzése. Az észszerűséget is túlzásba lehet vinni, ráadásul a számítgatások néha a végtelenbe vesznek.
A legfontosabb, hogy az embereknek legyen munkájuk - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
Csökkent a szakszervezetek mukahelyi jelenléte, ezzel együtt a szakszervezeti tagok aránya is a munkahelyeken az elmúlt években - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci helyzetkép, 2015 című kiadványából.
A kollégáikat és a munkájukat szeretik, a főnököket utálják a franciák. Ez derül ki Franciaország legnagyobb munkaügyi felméréséből, melyet a mérsékelt reformista szakszervezet, a CFDT indított el. Az internetes kérdőívre több mint 113 ezren válaszoltak.
A munkahelyi bölcsődék működtetését jövőre egymilliárd forinttal támogatja a kormány. Ez azt jelenti, hogy az ilyen bölcsődéket fenntartó cégek az e célú működtetési költségeiket leírhatják a társasági adóalapjukból - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, amikor együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bölcsődék Egyesületével (MBE).
A mesterséges intelligencia és a robotok alkalmazása 5,1 millió munkahelyet szüntet meg a következő öt évben 2020-ig, a munkaerő kétharmada a hivatalokban és az adminisztratív területen válik feleslegessé. Nézze meg, az ön munkája mennyire van veszélyben!
A vasúti alágazatban érdekelt cégek érdekképviselete, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület szerint egy sztrájk a vasutasok munkahelyét veszélyeztetné.