"MUNKAHELY" címkével ellátott hírek
A jó diploma előny, de nem alapfeltétel és már e nélkül is lehet remek állást szerezni a világ legmenőbb cégeinél.
Több olaszországi városban utcára vonultak a szakszervezetek május elsején sürgetve, hogy a munkaadót tegyenek lépéseket a még mindig gyakori halálos munkahelyi balesetek elkerülésére.
Orvosi időpontokról, sírásról, munkahelyi alvásról, pártállásról és a közösség médiahasználatról kamuzunk a leggyakrabban, a nemek között azonban nagy különbségek vannak.
Csaknem ötmillió munkahelyet biztosít Németország importja az Európai Unió (EU) többi 27 tagállamában, és számos országban már az is visszaeséssel járna, ha a német gazdaság növekedése leállna - mutatta ki egy szerdán ismertetett tanulmány.
Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg - mondta el az MTI-nek Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.
A munkavállalók többsége már nem csak a fizetést nézi, ha állást vált, derült ki a felmérésekből. Az elvárások többnyire kor- és helyzetfüggők. A gyermeket nevelők többsége ugyanis már nemigen tud mit kezdeni azzal, hogy a cég is egy nagy család, a fiataloknak viszont a hétvégi csapatépítő tréning is csak egy buli a sok közül. A hazai alkalmazottak munkahelyi hűsége 3 évre csökken, de mi az, amit hiányolnak az új állást keresők? A 25 év alattiak közel fele azonnal váltana, de mivel lehetne őket megtartani?
A Skoda Auto vezetése szerdán Prágában biztosította Bohuslav Sobotka cseh kormányfőt, hogy a német Volkswagen konszernhez tartozó, legnagyobb cseh autógyár mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a csehországi munkahelyeit. Ezt Sobotka személyesen közölte újságírókkal azután, hogy tárgyalt a Skoda menedzsmentjével.
Sokszor rossz gyermekkori minták húzódhatnak meg a felnőttkori tehetetlenség, rossz döntési képességek mögött. Az elhatározásokhoz nem elég a várható következmények racionális elemzése. Az észszerűséget is túlzásba lehet vinni, ráadásul a számítgatások néha a végtelenbe vesznek.
A legfontosabb, hogy az embereknek legyen munkájuk - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
Csökkent a szakszervezetek mukahelyi jelenléte, ezzel együtt a szakszervezeti tagok aránya is a munkahelyeken az elmúlt években - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci helyzetkép, 2015 című kiadványából.