"MUNKAHELYI BALESET" címkével ellátott hírek
A gépipar a legveszélyesebb üzem – legalább is ez derült ki olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentéséből. Ebben az ágazatban történt ugyanis az idei első negyedévben a legtöbb baleset.
Meghalt egy ember munkahelyi balesetben hétfőn Szolnokon, a rendőrség jelenleg helyszíni szemlét tart - erősítette meg a szoljon.hu információját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután az MTI-nek.
Szigorította a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait a parlament a foglalkoztatási törvények módosításával kedden, egyúttal kimondta, hogy a közfoglalkoztatottaknak el kell fogadniuk a felajánlott képzéseket.
Életveszélyesen megégett egy férfi egy csongrádi üzemben történt munkahelyi balesetben – tájékoztatta a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.
Nőtt a munkabalesetek száma tavaly Magyarországon: összesen 17 222 munkavállaló szenvedett balesetet a munkavégzéssel összefüggésben, míg egy évvel korábban 17 025 esetet regisztráltak, ez 1,2 százalékos növekedésnek felel meg - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi és munkaügyi igazgatóság munkavédelmi főosztálya összesítéséből.
Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
A statisztikák szerint a munkahelyi balesetek 99 százalékban a munkaadói vagy munkavállalói hanyagságból, figyelmetlenségből vagy szabályszegés miatt következnek be - írja a hirado.hu.
Az összesített adatok szerint 2012-ben 17 ezer 025 munkabaleset történt, 1,6 százalékkal kevesebb, mint 2011-ben. Halálos kimenetelű munkabaleset 62 volt tavaly, szemben a tavalyelőtti 80-nal.
Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi, aki munka közben egy tíz méter mély kútba zuhant vasárnap Rácalmáson - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
Mintegy húsz métert zuhant és meghalt egy 23 éves munkás Gyermelyen - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.