"MUNKAHELYI BALESET" címkével ellátott hírek
Leesett két munkás egy állványzatról Budafokon csütörtökön; a balesetben mindketten életüket vesztették - közölte a rendőrség honlapján.
A kórházban belehalt sérüléseibe az a férfi, akire szerda délben, egy zalaszentbalázsi telepen rádőlt a targonca - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.
Életveszélyesen megsérült egy mezőgazdasági telep dolgozója Zalaszentbalázson, mert ráborult egy targonca - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.
A gépipar a legveszélyesebb üzem – legalább is ez derült ki olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentéséből. Ebben az ágazatban történt ugyanis az idei első negyedévben a legtöbb baleset.
Meghalt egy ember munkahelyi balesetben hétfőn Szolnokon, a rendőrség jelenleg helyszíni szemlét tart - erősítette meg a szoljon.hu információját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután az MTI-nek.
Szigorította a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait a parlament a foglalkoztatási törvények módosításával kedden, egyúttal kimondta, hogy a közfoglalkoztatottaknak el kell fogadniuk a felajánlott képzéseket.
Életveszélyesen megégett egy férfi egy csongrádi üzemben történt munkahelyi balesetben – tájékoztatta a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.
Nőtt a munkabalesetek száma tavaly Magyarországon: összesen 17 222 munkavállaló szenvedett balesetet a munkavégzéssel összefüggésben, míg egy évvel korábban 17 025 esetet regisztráltak, ez 1,2 százalékos növekedésnek felel meg - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi és munkaügyi igazgatóság munkavédelmi főosztálya összesítéséből.
Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
A statisztikák szerint a munkahelyi balesetek 99 százalékban a munkaadói vagy munkavállalói hanyagságból, figyelmetlenségből vagy szabályszegés miatt következnek be - írja a hirado.hu.