"MUNKAIDŐ" címkével ellátott hírek
A nyártól lehetnek életben a munkaszervezésről szóló új rendelkezések.
Óh, be hány bőrt lehet még lehúzni a drága nemzeti ünnepünkről, a március 15-éről. Íme egy Békés megyei kisvárosi, friss ropogós történet:
Sokat dolgozik éjjel? Pedig az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.
A német munkavállalók túlóráznak a legtöbbet az euróövezetben, és a túlórák többségéért semmilyen ellentételezést nem kapnak hétfőn ismertetett kutatások szerint.
A belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók, a legénység és a kiszolgáló személyzet munkaidejének alapszintű szabályozására tett javaslatokat az Európai Bizottság.
Augusztus és december között további 103 ezer közfoglalkoztatott alkalmazására van igény a Belügyminisztériumban elkészült felmérés szerint, és ennek meg is van a fedezete a kormány korábbi döntése alapján - írta a Magyar Nemzet.
Párizs helyett Bretagne-ban landolt az Air France egy menetrendszerinti járata, mert lejárt a légikísérők munkaideje.
A világ egyik legősibb, több mint háromezer éves egyiptomi napóralapját tárták fel a Bázeli Egyetem régészei a felső-egyiptomi Királyok völgyében. A jelentős leletre sírok bejáratának megtisztításakor bukkantak rá a szakemberek idei ásatásaik során. Nyolc óra pihenés
Az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első kilenc hónapban 219 690 forint volt a bruttó átlagkereset a nemzetgazdaságban.