"MUNKAJOG" címkével ellátott hírek
Ismét több tízezren vonultak csütörtökön az utcákra a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen. A szervezők és a hatóságok által közzétett első adatok szerint a közel kétszáz helyszínen szervezett felvonulásokon azonban a részvétel csökkenőben volt a múlt heti, első megmozduláshoz képest.
Két, három vagy négy hét, esetleg több - mennyi szabadságot lehet nyáron kivenni? Számos kérdés felvetődik ezzel kapcsolatban, például hogy mikor és ki dönthet a szabadságunkról.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy hat alkalomból álló előadás-sorozatot szervezett „Munkajog a gyakorlatban” címmel, melynek első témaköre a munkaviszony létesítésének szabályai voltak.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy hat alkalomból álló előadás-sorozatot szervezett „Munkajog a gyakorlatban” címmel, melynek első témaköre a munkaviszony létesítésének szabályai voltak.
Nemrég elektronikus levelet kaptunk egy olvasónktól, aki azt kifogásolta, hogy az egyik, általunk is közölt cikkben szereplő információ nem felel meg a valóságnak, pontosabban félreérthető. Az említett hír 2013. október 7-én jelent meg, és a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangzott el az említett szövegrészlet. Utánajártunk, mi is az igazság.
Eltérő jogi védelemben részesülnek a július óta hatályos új Munka törvénykönyvében (Mt.) azok a munkavállalók, akiknek a munkáltatója egy gazdasági egység átruházása folytán változik meg, és azok, akiknél például két társaság összeolvadása miatt állt be munkáltatói jogutódlás. Az új gyakorlat az uniós irányelveknek csak részben felel meg, ami akár kötelezettségszegési eljáráshoz, és az ország elmarasztalásához is vezethet - hívja fel a figyelmet közleményében a Deloitte.
Az első félév végéig ki kell adni az összes múlt évre járó szabadságot, kollektív szerződés sem rendelkezhet úgy, hogy a munkáltató a második félévben tegyen eleget ennek a kötelezettségének.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft