"MUNKAÜGYI KÖZPONT" címkével ellátott hírek
A tartalmilag ellenpontozott cím egészen pontosan kibontva így helyes: európai uniós forrásból megújult a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály, Árpád sori épülete. Az ünnepélyes átadásra kedd délelőtt került sor.
Szinte az Európai Unió összes tagállama a népesség elöregedésének problémájával küzd (2060-ra a népesség közel egyharmada 65 évesnél idősebb lesz), amely komoly gazdasági és szociális nehézségeket teremt a munkaerő-piacon.
Pályaválasztási kiállításokat szerveznek a kormányhivatalok munkaügyi központjai októberben és novemberben országszerte, segítve a fiatalok elhelyezkedési döntését.
Mostanra már a hivatalos tájékoztatást is megkapták az idén érettségiző fiatalok, hogy felvették-e őket a kívánt felsőoktatási intézménybe, vagy nem. Sikertelenség esetén sem érdemes elkeseredni, hiszen számos más lehetőség is adódik a továbbtanulásra.
Pincérkedés a strandokon és a fesztiválokon, irodai kisegítés vagy adatrögzítés – ezek a legtöbbször keresett diákmunkák. Idén nyáron is több tízezer fiatal döntött úgy, hogy a szünidő egy részét munkával tölti. Sokan valamelyik önkormányzatnál kaptak állást. A legtöbben a pénzkereseti lehetőség vagy a tapasztalatszerzés miatt dolgoznak.
Az utóbbi években nehéz helyzetben vannak a fiatalok, hiszen munkahelyet szinte lehetetlen találni, de persze nem képtelenség. Megyénkben a hegesztők vannak a legjobb helyzetben, nekik van leginkább lehetőségük elhelyezkedni.
Legalább háromszor nehezebb országos jelentőségű kezdeményezéssel előrukkolni Békés megyéből, mint Budapestről, hangzott el a Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság csütörtök délután Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Derkovits sori székházában megtartott szakmai fórumán.
A mai világban égető probléma a munkanélküliség kérdése, így a munkaügyi központok kiemelt feladatuknak tartják a hátrányos helyzetű álláskeresők esélyeinek javítását a munkaerőpiacon. E célból „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” című program keretében Békés megye kilenc kirendeltsége képzési-és állásbörzét szervez, ahol az álláskeresők személyesen találkozhatnak a munkáltatókkal és a felnőttképzési intézmények képviselőivel.
Egyedülálló kezdeményezést mutattak be szerdán Békéscsabán. A vállalkozás-keltető program kezdő vállalkozóknak biztosít olyan hátteret, amelyben kockázatmentesen próbálhatják ki magukat, és dönthetik el, hogy az általuk választott vállalkozás életképes-e vagy sem.
Új helyre költözött a Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. A hivatalos avatóünnepségen részt vett Erdős Norbert kormánymegbízott is, aki példaértékűnek nevezte a munkát, amit a helyi szakemberek elvégeztek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó