"MUNKAVÁLLALÓ" címkével ellátott hírek
Gyengül a magyar munkavállalók érzelmi kötődése cégükhöz, elhelyezkedési esélyeiket tekintve azonban évről évre magabiztosabbak: ma már a munkavállalók közel kétharmada nem aggódik állása elvesztése miatt - derül ki az Aon Legjobb Munkahelyek Program dolgozói elkötelezettséget vizsgáló kutatásából, amelyet kedden juttattak el az MTI-nek.
A munkavállalók többsége már nem csak a fizetést nézi, ha állást vált, derült ki a felmérésekből. Az elvárások többnyire kor- és helyzetfüggők. A gyermeket nevelők többsége ugyanis már nemigen tud mit kezdeni azzal, hogy a cég is egy nagy család, a fiataloknak viszont a hétvégi csapatépítő tréning is csak egy buli a sok közül. A hazai alkalmazottak munkahelyi hűsége 3 évre csökken, de mi az, amit hiányolnak az új állást keresők? A 25 év alattiak közel fele azonnal váltana, de mivel lehetne őket megtartani?
Rengeteg tévhit kering a gyermekgondozási díj (gyed) és gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) illetve a munkavállalás kapcsolatáról - írja a híradó.hu.
A britek túlnyomó többsége támogatja, hogy a szigetországban élő európai uniós állampolgárok a Brexit után is Nagy-Britanniában maradhassanak.
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók - derült ki a Profession.hu állásportál 4814 válaszadó bevonásával készült nem reprezentatív kutatásából.
A munkaerő-kölcsönzőkre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfát a 2015-ös adócsomag egyik kormánypárti módosítása. Az intézkedéstől 30-35 milliárd forint eddig be nem folyt áfabevételt remél a kormány és a szektor bővülését. A munkaerő-kölcsönző cégek szerint ez mind számukra, mind a munkavállalók számára kedvező eredményekkel jár.
A béren kívüli juttatásokról a jövő héten szavaznak a parlamentben. A tervezethez több módosító javaslat is érkezett. A szakértők szerint jövőre a lakáscélú támogatás nagy kedvenc lesz a munkavállalók körében, hiszen adómentesen kapható.
Nem csak a munka mennyisége a fontos, hanem annak minősége is - jelentette ki Csath Magdolna a köztévében. A közgazdász szerint a részmunkaidő azért terjed nehezen nálunk, mert alacsonyak a bérek, és a munkaadók a már meglévő munkaerő "túlfoglalkoztatásában " érdekeltek. A közmunka pedig szerinte nem jelent perspektívát a fiataloknak. Csath Magdolna úgy véli: még mindig nagyon kevés pénzt fordítunk K+F-re, és a költségvetésbe a makro mutatók mellett társadalmi mutatókat is bele kellene írni.
A napokban a legnépszerűbb közösségi oldalon láttam egy bejegyzést, ami felkeltette az érdeklődésemet, méghozzá azért, mert szokatlanul nagy összegek szerepeltek benne. A hír szerint azok a gyerekes munkavállalók, akik Németországban dolgoznak, ott is igényelhetnek családi pótlékot. De nézzük, pontosan miről is van szó!?
Sok munkavállaló bizalmatlan a munkáltatói jogsértések jelzésére szolgáló visszaélés-bejelentési rendszerrel, ami még nem terjedt el széleskörűen, bár a vonatkozó jogszabály idén januárban hatályba lépett - derül ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda közleményéből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft