"MUSZLIM" címkével ellátott hírek
Áttért az iszlám vallásra a muszlim- és bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) egyik korábbi tagja - jelentette a helyi sajtó szerdán.
A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban nő - erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Volt, aki elhányta magát. A McDonald’s tagadja a szándékosságot.
Kínos magyarázkodás vár arra a francia üzletre, ahonnan a biztonsági őrök kiküldtek egy kemoterápián átesett vásárlót a fejkendője miatt.
A kulturális különbségek ellenére is szolidaritás és empátia volt a muszlimok és a zsidók között az egyik chicagói tüntetésen.
Az amerikai elnök közleményben is nyugtatni próbálja a hét érintett muszlim ország állampolgárait sújtó korlátozás miatt háborgó közvéleményt.
Az ellenzéki Munkáspárt képviselőjét, Sadiq Khant választották London új polgármesterévé. Személyében először kerül muszlim a londoni városháza élére. Sadiq Khan pakisztáni bevándorlók gyermeke.
Komoly lehetőséget lát a hívő muszlimok által is fogyasztható halal húsok piacában a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., amely tavaly megduplázta a halal termékek gyártását az előző évi mennyiséghez képest - tájékoztatta a vállalat csütörtökön közleményben az MTI-t.
Az Egyesült Államokban gyarapodik azoknak a tábora - elsősorban a republikánus meggyőződésűek között -, akik az iszlám vallást és a muszlim embereket gyanakvással szemlélik. A Pew közvélemény-kutató intézet felmérést a The Washington Post című napilap közölte csütörtökön, egy nappal azt követően, hogy Barack Obama elnök látogatást tett és beszédet mondott a Baltimore elővárosában lévő mecsetben.
Muszlim férfiak demonstráltak a nők elleni erőszak ellen Kölnben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés