"MŰVELŐDÉSI HÁZ" címkével ellátott hírek
Szombaton kezdődik az Újkígyósi Advent programfolyam – minderről Lukoviczkiné Rozsnyai Ildikóval, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár vezetőjével beszélgettem. Vagy 20 éve ismerjük egymást; tegeződtünk. (Olyan furcsa, hogy ma, amikor az összes reklám, de még a banki hirdetések is letegeznek bennünket, egy ilyen cikkben indokolni kell, hogy miért választjuk a kommunikáció eme formáját.)
Soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha… Ha nem épül meg az Ambrus Mozgó. Ha Ambrus Imre és neje Nagy Krisztina nem álmodnak egy mozgókép-színházat a sárréti kisváros, Szeghalom központjába. Harminc évvel a mozi hivatalosan elismert feltalálása után és két évvel a hangosfilm korszak kezdete előtt.
Január 22-én, pénteken, 17 órakor a Búcsú Magyarországon – sátoros ünnepeink c. filmet tekinthetik meg az érdeklődők a közösségi házban.
Nagy József egykori anyakönyvvezetővel beszélgettem az új Közösségi Központ átadása apropójából, aki elmondta, hogy szívbe markoló látványt jelentett számára, amikor egy évvel ezelőtt a Mátyás utcán biciklizve látta a két nagy markológépet, amint a kultúrház elbontásán dolgoznak.
Másként nem is lehetne felsorolni mindazt, ami megvalósult a településen, csak úgy, ha kiemeljük azokat, amik a leginkább hangsúlyosak, hiszen annyi területen és annyi minden újult meg, jött létre, fejlődött és alakult át. Fekete Zoltán 12 éve vezeti a községet, de még mindig vannak megvalósításra váró tervei.
A Sárrét szülötte, minden ehhez a vidékhez köti. Itt látta meg a napvilágot, itt eszmélt rá a életre, itt járta ki az iskoláit, innen ment el a főiskolára tanulni és ide jött vissza dolgozni, amikor kézhez kapta diplomáját Szarvason az óvónőképzőben. Pontosan harminchat éve dolgozik választott hivatásában, mint óvodapedagógus.
A településen két szép templom várja a híveket, egy katolikus templom és egy református templom. Ez bárhol előfordulhat, hiszen sehol nincs az előírva, hogy egy településen csak azonos hitű emberek élhetnek. Az viszont már egyáltalán nem tipikus, hogy mind a két templomot ugyanaz az ember építette. Előbb a katolikus templom lett készen 1870-ben, a református később épült meg.
Elismerést kapott a kétegyházi önkormányzat, a közfoglalkoztatási programok kiemelkedő szakmai munkájáért.
A bivalyok 2008-ban jelentek meg Mórahalmon, dolgozni érkeztek. Az első szállítmányban 15 anyaállat és 30 növendék volt. Ma számuk jóval 100 felett van. Feladatuk a Nagyszéksós-tó teljesen kiszáradt és náddal benőtt medrének kitakarítása, a tó életre keltése volt, és persze az ma is. Munkájukat minden szempontból jól végezték el, sőt, alaposan túl is teljesítették vállalásaikat.
A tamási Városi Művelődési Központ természetjáró csoportja a megalakulás óta eltelt néhány évben bebarangolta már a város környékét, megtekintették a kistérség főbb látnivalóit. Egyre távolabbi helyeket is felkeresnek, az elmúlt hétvégén a Mecsek egyik legszebb településének, Óbányának nevezetességeivel ismerkedtek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft