"MŰVÉSZET" címkével ellátott hírek
A magyar kultúra napja alkalmából indított rendezvénysorozat keretében, a nagyközönség betekintést nyerhetett a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium művészeti osztályainak életébe.
Tíz kategóriában 13. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott gálaesten.
Nagyszerű projektzáró rendezvényt tartottak a gyomaendrődi Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában Gyomaendrődön. A Széchenyi 2020 program keretében a "Művészetekkel a máért és a holnapért" – Innovatív közösségi programok a Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0251 azonosító számú projekt az intézmény nevelőtestületének korábbi szakmai tapasztalatait összegezve módszertani, tartalmi újításokkal segítette elő az uniós célkitűzéseket.
Ismert hazai művészeti iskolák, művészeti csoportosulások, galériák és neves magyar művészek mellett a francia M. Chat és az olasz Officina Nomade ösztönzi egyedi gondolkodásra, újrahasznosításra és alkotásra a Sziget fesztivál művészeti helyszínén, az ArtZone-ban a fiatalokat. A Múzeumi Negyed az idén Liget Budapest néven 14 helyszínnel várja a látogatókat.
Szemléletváltással és struktúraátalakítással a magyar képzőművészet valódi fővárosa lehet Szentendre - mondta el az MTI-nek Gulyás Gábor, a szentendrei Ferenczy Múzeum június elejével kinevezett új igazgatója.
Alkohollal fizethetnek a látogatók egy pénteki szentpétervári művészeti rendezvényen - írja a BBC.
A francia író, Stendhal a Nápoly és Firenze: Egy utazás Milánóból Reggióba című 1817-es útikönyvében örökítette meg a róla elnevezett szindróma tüneteit. A Stendhal-szindróma, bármilyen lehetetlenül is hangzik, tulajdonképpen művészet-túladagolás. .
Átadták a Junior Prima Díjat tíz tehetséges 30 év alatti művésznek népművészet és közművelődés kategóriában.
Ismét Békéscsabán alkottak különböző nemzetiségű művészek, ugyanis a Békéstáji Művészeti Társaság hazai és külföldi meghívott művészek részvételével ezen a héten rendezte a X. Jubileumi Békéscsabai Nemzetközi Művésztelepet. A tábor ideje alatt született alkotásokból a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla Termében nyitottak kiállítást pénteken.
Az elmúlt évben a mezőberényi székhelyű „Leg a Láb” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetősége Erdős Norbert, akkori országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott közbenjárását kérte az intézmény állami támogatásának ügyében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft