"NAGY-BRITANNIA" címkével ellátott hírek
Nem fognak többé kiskutyát és kiscicát árulni az állatkereskedések Nagy-Britanniában, hogy megakadályozzák az illegális állattenyészetek működését - számolt be róla a BBC hírportálja.
Az Egyesült Királyság törvényei szerint senki sem vehet vagy adhat el kutyahúst, de ha valaki “humánus módon” megöli az általa birtokolt kutyát, azt megeheti. Ezen akarnak most változtatni.
Kétnapos hivatalos látogatásra Nagy-Britanniába érkezett csütörtökön az amerikai elnök.
Vannak arra utaló jelek Nagy-Britanniában, hogy szeptemberig marad a mostani politikai vezetés, azután pedig új miniszterelnök jöhet - mondta Pócza István, a Századvég vezető kutatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Jót tett Harry herceg esküvője és a nyáriasan meleg időjárás a brit gazdaság májusi aktivitásának.
A vizsgálati eredmények alapján nem szenvedett mérgezést az a brit rendőr, akit szombaton kivizsgálásra a délnyugat-angliai Salisbury kórházába szállítottak. Előzőleg felmerült ugyanis a gyanú, hogy a rendőr érintkezésbe kerülhetett ugyanazzal a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyaggal, amelytől múlt szombaton két brit állampolgár - egy 44 éves, háromgyermekes nő és egy 45 éves férfi - súlyos mérgezést szenvedett. Őket továbbra is válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában.
A műanyagot nyilvánította a 2018-as év gyerekszavának az Oxford University Press (OUP).
A brit belügyminiszter szerint kétezer fővel bővítik a terrorizmusellenes elhárító és hírszerző szolgálatok létszámát.
A legtöbben Nagy-Britanniában a lengyelek vannak, a második legnépesebb közösség pedig a románoké.
Vagyonrekordot döntöttek a brit gazdagok leggazdagabbjai az elmúlt évben.