"NAGY-BRITANNIA" címkével ellátott hírek
Bár Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, nem hagyja magára Európát, illetve Magyarországot - mondta Boris Johnson brit külügyminiszter pénteken Budapesten.
Az Y generáció válhat az eddig feljegyzett legtúlsúlyosabb nemzedékké Nagy-Britanniában - figyelmeztetnek a brit egészségügyi szakértők.
A szigetországba érkező orvosok száma 9 százalékkal csökkent 2017-ben – áll a brit Általános Orvostudományi Tanácsnak a Bloomberghez eljuttatott felmérésében. Tavaly 3 458 olyan orvos regisztráltatta magát, aki az Európai Unióból érkezett, és ez 26 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben.
Kígyózó sorok a sürgősségin, extrém módon leterhelt egészségügyi dolgozók, súlyos orvoshiány. Drámai a helyzet Nagy-Britanniában is.
Őrizetbe vették szerdán a National Action nevű betiltott brit újnáci csoport hat tagját azzal a gyanúval, hogy terrorcselekményre készültek.
A londoni felsőbíróság megtiltotta a brit belügyminisztériumnak a szabad ég alatt alvó hajléktalan külföldi EU-állampolgárok kitoloncolását.
Egy androidot ábrázoló portré is bekerült a brit Nemzeti Portrégaléria idei portréfotóversenyének döntőjébe.
Tovább csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában, a foglalkoztatottság rekordmagas szintre emelkedett.
Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését.
Aberdeen és London között közlekedő éjszakai, hálókocsis vonaton tartották meg egy opera ősbemutatóját hétfőn - számolt be róla a BBC News.