"NAGY-BRITANNIA" címkével ellátott hírek
Kígyózó sorok a sürgősségin, extrém módon leterhelt egészségügyi dolgozók, súlyos orvoshiány. Drámai a helyzet Nagy-Britanniában is.
Őrizetbe vették szerdán a National Action nevű betiltott brit újnáci csoport hat tagját azzal a gyanúval, hogy terrorcselekményre készültek.
A londoni felsőbíróság megtiltotta a brit belügyminisztériumnak a szabad ég alatt alvó hajléktalan külföldi EU-állampolgárok kitoloncolását.
Egy androidot ábrázoló portré is bekerült a brit Nemzeti Portrégaléria idei portréfotóversenyének döntőjébe.
Tovább csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában, a foglalkoztatottság rekordmagas szintre emelkedett.
Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését.
Aberdeen és London között közlekedő éjszakai, hálókocsis vonaton tartották meg egy opera ősbemutatóját hétfőn - számolt be róla a BBC News.
Szinte leállt a kivándorlás Nagy-Britanniába az elmúlt években. A brit statisztikusok még annál is kevesebb kint élő magyarról tudnak, mint amennyiről Orbán Viktor beszélt.
Őrizetbe vettek pénteken a londoni parlament közelében egy embert, akinél kés volt. A rendőrség tájékoztatása szerint sérülés nem történt, az incidens véget ért, a környéket nem zárták le, a gyalogos- és a járműforgalom zavartalan. A Scotland Yard közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.
Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet a hétfő éjjeli manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. A szombaton bejelentett intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.