"NAGY SÁNDOR" címkével ellátott hírek
Lassan eltelt egy év a választások óta, jelentette ki Herczeg Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője szerda délután, a békéscsabai képviselői irodájában. A cenzúrázatlan sajtó ünnepe kapcsán kötetlen beszélgetés zajlott a csabai hírcéhesekkel.
Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű november óta látható a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabba menhelyről beválogatott Johnny kutya országos ismertségre tett szert és a gazdáját kereste. Végre megtalálta!
Csalódottan jelentette be a görög kulturális minisztérium a héten, hogy nem találják a Nagy Sándor korához köthető észak-görögországi monumentális temetkezési helyen, a feltárás alatt álló Amphipoliszban a lázasan keresett negyedik termet, a feltételezett sírkarmát, ahol egy magas rangú ókori személyiségnek, leginkább a nagy makedón hódító egyik családtagjának - esetleg magának az ókori uralkodónak - a földi maradványait remélték felfedezni.
A régészek 2012-ben kezdték el feltárni a területet, augusztusban találták meg a temetkezési hely bejáratát.
Szanazug. Üdülőparadicsom, ahol a Fekete-Körös és a Fehér-Körös találkozik egymással, ott egyesülnek és onnan már Kettős-Körösként hömpölyögnek tovább. A különleges természeti jelenség a megye egyik kedvenc üdülőközpontja lett, ahol a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben igazi üdülőfalu épült. A környező városokban lakó emberek hétvégi házakat építettek, és itt teremtett dolgozóinak pihenési, kikapcsolódási lehetőséget sok gyulai és csabai vállalat is.
Akár Nagy Sándor makedón király sírját is rejtheti egy Észak-Görögországban feltárás alatt álló ókori mesterséges domb, ám a munkálatok befejezéséig az ország kulturális minisztériuma óva int az ehhez hasonló "merész" spekulációktól.
A hármas szám szinte misztikusnak tekinthető a település életében: földje mezőségi, barna és futóhomok, egymást váltja a termőföld, szőlőtermő homok és szikes legelő, a szántóművelés, gyümölcs- és szőlőtermesztés és az állattartás. Három út keresztezi itt egymást: a Budapest-Szegedi, a Halas-Csongrádi és a Mindszenti révhez vezető. Története során három nagyobb egyházfelekezete volt: római katolikus, protestáns és zsidó. Három etnikum volt domináns: magyar, kun és szlovák.
A Kisteleki Járás települései: Baks, Balástya, Csengele. Kistelek, Ópusztaszer, Pusztaszer. A Kisteleki Járási Hivatal címe: 6760 Kistelek, Árpád utca 3.. 2013. január elsején megkezdték működésüket a járási hivatalok. A Kisteleki Járásban élő lakosok száma: 18 771 fő.
A kormányzati szerepvállalásban minden párt elveszti az önálló arculatát, amit ellenzékben tud újra kialakítani, s az SZDSZ-nek valóban újra kell definiálnia magát- közölte Nagy Sándor, a szabaddemokraták szegedi szervezetének elnöke, amikor a Hír6.hu arról kérdezte, a jelenlegi helyzetben merre tart, vagy tarthat pártja.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft