"NAGYVÁRAD" címkével ellátott hírek
Nagyszabású ünnepségen felavatták hétfőn Nagyváradon Emmanuel de Martonne francia földrajztudós szobrát, akinek fontos szerepe volt az első világháború utáni román-magyar határ kijelölésében - írta az Agerpres hírügynökség.
Nagyvárad polgármesteri hivatala húsz évre átvenné és felújítaná a szombaton leégett görögkatolikus püspöki palotát – jelentette be Ilie Bolojan polgármester kedden a Virgil Bercea görögkatolikus püspökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.
A görög katolikus püspöki palota este tíz körül kapott lángra. Több mint száz tűzoltó küzdött, de a püspökség jóformán teljesen kiégett. Halálos áldozatról nincsenek hírek.
Magyargyalázó falragaszok jelentek meg Nagyváradon - közölte szombaton az egyik közösségi portál Varadinum.ma nagyváradi híroldala.
A zenekar turnémenedzsere azt írta Facebookon (ezt a tzikket az Indexről copyztuk):
Több mint 60 ezren látogatták a nagyváradi Szent László Napok mintegy 120 programját - olvasható a szervezők által hétfőn kiadott közleményben.
A rendőrség feltételezése szerint féltékenység miatt szerdán lövöldözött egy férfi Nagyváradon, megsebesítve egy másikat, majd elrabolta és agyonlőtte volt barátnőjét - adta hírül a Digi24 román hírtelevízió.
A nagyváradi születésű Kiss Tibor már a második ciklusban alpolgármester Békéscsabán. Ez az írás eleinte megpróbált az emberről mesélni, de mint mindig, a politika egyszer csak akarva-akaratlanul előbújt az irodánk valamelyik sarkából. Közel húsz éve ismerjük egymást; így hogy tegeződtünk.
A gyomaendrődi vasúti aluljárót 2014. október 22-én adták át praktikusan a forgalomnak, azóta lehet várakozás nélkül áthaladni a gyomai részről az endrődi részre, és visszafelé ugyanúgy. Azért csak praktikusan, mert az ünnepélyes átadásra majd december 15-én kerül sor, de a forgalom ennek ellenére megindulhatott az egyébként szép, impozáns és korszerű aluljáróban.
Az olasz maffiának hamis bankjegyeket gyártó pénznyomdát leplezett le péntek hajnalban Nagyváradon a román rendőrség és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) - közölte a Mediafax hírügynökség.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft