"NAP" címkével ellátott hírek
A NASA speciális műholdja egy jókora lyukat fotózott le a Napon, ami ontja magából a részecskéket.
A Nap nem ugyanolyan fényes minden pillanatban, olykor elhomályosul vagy növekszik a fénye. Az ingadozásért a látható felszíne, a fotoszféra mágneses mezői és gigantikus plazmaáramlások felelnek.
Rendőrök leptek el egy fóti bevásárlóközpontot múlt szerdán. Egy anyát kerestek, aki kisebb gyermekével vásárolt, míg a nagyobb a kocsiban aludt.
Mika János éghajlatkutató szerint a Nap kisebb aktivitása nem okozhat újabb jégkorszakot a földön, de fékezheti a globális felmelegedést.
Amerikai tudósok megfejtették a természet egyik leghíresebb utazásának, a pompás királylepke Kanadától Mexikóig tartó hosszú vándorlásának rejtélyét.
Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő lesz, helyenként - elsősorban a Tisza vonala mentén - záporral, jégdara záporral.
Megtekinti, hogy mi változott az elmúlt egy évben a Baktérítő környékén, aztán elindul vissza, felénk.
Kedden kezdetben a köd feloszlása után a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és akkor elszórtan - főként az ország északi felében - kisebb eső is lehet.
Alacsonyabban jár a nap, rövidülnek a nappalok, így már nem olyan kegyetlen hőség. Ezzel együtt szombaton olyan volt minden, mint a nyár közepén: tömeg a strandokon, vízosztás, párakapu és 33-35 fok. Életbe lépett az újabb hőségriadó. Idén az ötödik.
Unalmas duma, tudom, de mégis jó érzés az, amikor valami esemény összehoz különböző vallású, más-más politikai nézetet valló embereket, kicsiket, nagyokat. Történetesen a napfogyatkozásról beszélek.