"NAPELEM" címkével ellátott hírek
Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
A válsz: az Univerzál Zrt. Ferro Pont, Berényi úti telephelyén. A keddi ünnepélyes átadón többek között elhangzott, a naperőmű beruházásának az összköltsége 185 millió forint volt, amelyet a vállalat hitelből és önerőből valósított meg.
Bár az otthoni energetikai beruházások megtérülését a számladíjak csökkenése lerontotta, egyre többen áldoznak erre milliókat. A kormány elvonna az uniós támogatásokból - írja a hvg.hu.
A Powerwall 2 rendszere a tetőből nyeri az energiát, amit a falra szerelt akkumulátorban tárol el, így bármikor el tudjuk használni, amikor éppen nem süt a nap. Így kerek a történet.
Uniós támogatással napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire, ősztől az erőmű termeli a büntetés-végrehajtási intézet áramfogyasztásának jelentős részét - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense kedden az MTI-t.
Európai uniós forrásból napelemeket szereltek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház tetejére. A beruházással évente 11,5 millió forintot takarítanak meg.
Holland kutatók kiókumlálták, hogyan lehetnek a sztrádákat övező hangtompító falak esztétikailag tetszetősek és egyszerre napenergia-generátorok is.
Teljes egészében európai uniós támogatásból, csaknem 189 millió forintos ráfordítással napelemeket szerelnek fel a Szabolcs Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi telephelyének épületeire - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság szerdán az MTI-vel.
A Csendes-óceán átrepülését tervező Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája a táv megszakítására kényszerült, és 36 órás repülés után Japánban landolt a rossz időjárás miatt - számolt be róla hétfőn a BBC News.
Az év elején még nem tudhattuk, de mire lepergett az 1989-es esztendő megváltozott a rendszer Magyarországon. Szűrös Mátyás, mint megbízott államfő, október 23-án a Parlament épülete előtt kiáltotta ki a Harmadik Magyar Köztársaságot. Míg a Kossuth téren a nagy társadalmi átalakulások zajlottak, az élet persze nem állt meg. Például nem messze az ország házától, az Erzsébet téren ugyanebben az évben adták át a Finta József által tervezett, Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ECE City Center) névre keresztelt hétszintes új irodaházat.