"NAPOZÁS" címkével ellátott hírek
Gyulladást és maradandó barna foltokat okozhat a parfüm és arcszesz használata a napozóknak - hívta fel a figyelmet a jelenségre Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Spanyol kutatók kiszámolták, hogy mennyi ideig kell napon tartózkodni, hogy a szervezet hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez: míg tavasszal és nyáron elegendő 10-20 perc, addig télen legalább két óra szükséges.
A nyár a legtöbb embernek elképzelhetetlen napozás nélkül, amelynek orvosilag is kimutatható pozitív hatásai vannak. Ha viszont nem figyelünk kellően bőrünk védelmére, akkor annak csúnya vége lehet: a leégésnél és az azt követő kellemetlenségeknél jóval nagyobb problémát jelentenek a rosszindulatú bőrdaganatok. A prevenció életet menthet, de mit kenjünk a bőrünkre?
A szakemberek folyamatos figyelmeztetései ellenére sokan még mindig nem veszik kellően komolyan a mértéktelen napozásban rejlő veszélyeket - hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. A napfénynek valóban nagyon jó hatása van a szervezetre, azonban középút a leghelyesebb - fogalmazott a bőrgyógyász.
Az ésszerű mértékű napozás segíthet megelőzni a cukorbetegséget és az elhízást - derült ki egy tanulmányból.
Szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A bőr nem felejt: már néhány év után megjelennek azok az ártalmak a bőrön, amelyek a túlzásba vitt vagy védekezés nélküli napozásnak a következményei. Felhős vagy szeles időben, de még az autóban ülve, felhúzott ablak mellett sem vagyunk biztonságban. A Napközben arról készített összeállítást, hogyan védjük magunkat és a gyerekeket a napsugárzás káros hatásaitól.
Ha nem megfelelően táplálkozunk, ha csak egy kicsit is csalunk, az az arcunkon rögtön meglátszik. Ennek ellenére tehetünk bőrünk szépségének megőrzéséért. Egy kozmetikus segítségével arról tájékozódtunk, hogyan készítsük fel bőrünket a nyári, nagyobb igénybevételnek.
Tamara Ecclestone nászútja remekül sikerült. Csak kissé sok volt a napból.
A napozás csökkenti a vérnyomást, ám nem csak melegítő hatása, hanem ultraibolya sugárzása révén is, mit több, ez utóbbi tartósabban alacsonyabban tartja az értékeket.
Hírek
további friss hírek »