"NAPTÁR" címkével ellátott hírek
Megtekinti, hogy mi változott az elmúlt egy évben a Baktérítő környékén, aztán elindul vissza, felénk.
A várható hazai és a jelentősebb, illetve magyar vonatkozású nemzetközi sportesemények novemberben.
Nem csak esztétikai jelentősége miatt egyedülálló az ősi jordániai sivatagi romváros, Petra, a sziklákból kifaragott épületeit alapítói úgy tájolták, hogy a nap sugarai a szent helyekre vetődjenek, azaz az épületek egyfajta csillagászati naptárként is szolgáltak - derítették ki spanyol és olasz szakemberek több éves kutatás során.
A kiadvány elkészítését a polgárőrség támogatta.
A biztonságok közlekedésre, ezzel együtt a baleset-megelőzésre hívta fel a figyelmet szerdán délelőtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Békéscsabán. A téli hónapokban az időjárási körülmények megváltoznak, ezért legyünk türelmesebbek az utakon, és fokozottan figyeljünk oda vezetés közben - kérik. Aki szerda délelőtt jó helyen volt, jó időben és az általános ellenőrzésen is megfelelt, azt naptárral jutalmazták a rendőrök.
A biztonságok közlekedésre, ezzel együtt a baleset-megelőzésre hívta fel a figyelmet szerdán délelőtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Békéscsabán. A téli hónapokban az időjárási körülmények megváltoznak, ezért legyünk türelmesebbek az utakon, és fokozottan figyeljünk oda vezetés közben. Aki szerda délelőtt jó helyen volt, jó időben és az általános ellenőrzésen is megfelelt, azt naptárral jutalmazták a rendőrök.
Már olvasható a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete. Eszerint jövőre – az idei hét helyett – öt hosszú hétvégénk lesz.
December végén érkezett egy pennsylvaniai helyi laphoz a vasút naptárja, hogy megszépítse az új évet - mindenki megdöbbenésére azonban az 1950-es kalendáriumot postázták a szerkesztőségbe.
A várható hazai és a jelentősebb, illetve magyar vonatkozású nemzetközi sportesemények januárban.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága idén is elkészítette közlekedésbiztonsági témájú falinaptárát, amelynek célja a biztonságosabb közlekedésre való ösztönzés. A naptárat ma mutatták be a rendőrség helyi képviselői.