"NEMES ATTILA" címkével ellátott hírek
Kedves Olvasó! Összeválogattuk a hir6.hu sava-borsát. Jöjjenek hát újra a 2017-es év első felének legolvasottabb írásai. Nemes Attilával a Békés megye horgászvizei című film bemutatójának kapcsán Such Tamás beszélgetett még márciusban.
Kicsi korában nem a grundra ment focizni, vagy az Élővíz-csatorna partjára cigizni, hanem… hanem: pecázni! Emiatt a mamája sokszor meg is feddte, hogy az otthoni elfoglaltságok helyett ily haszontalan dogokra csapja el a drága idejét. De mese nem volt, mert mindent vitt az elszántság, azaz a máig pulzáló botba kapaszkodás. Nemes Attilával beszélgettem, aki 10 év 1 hónapja ügyvezető igazgatója a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ). Noha az alma nem igazán gurult el a fájától, ugyanis elődje épp az édesapja volt… Mi kell még?
vagy az Élővíz-csatorna partjára cigizni, hanem… hanem: pecázni! Emiatt a mamája sokszor meg is feddte, hogy az otthoni elfoglaltságok helyett ily haszontalan dogokra csapja el a drága idejét. De mese nem volt, mert mindent vitt az elszántság, azaz a máig pulzáló botba kapaszkodás. Nemes Attilával beszélgettem, aki 10 év 1 hónapja ügyvezető igazgatója a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ). Noha az alma nem igazán gurult el a fájától, ugyanis elődje épp az édesapja volt… Mi kell még?
Legutóbb december 31-én beszélgettünk a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatójával. Nemes Attila akkor csupa pozitív momentumról tudott beszámolni. Mint mondta, kiugróan sikeres évet zártak. A tervekkel csordultig telt fiatalembert – Megyejárásra keresztelt rovatunk okán – azért hívtuk meg beszélgetni, hogy a 2016-os év lehetőségeit is megvitassuk.
A horgászat és a horgász turizmus immár a törvény vastag betűje, így az előírások szerint is elsőbbséget élvez a halászattal szemben. Ez a többi között azt jelenti, hogy 2016. január 1-től immár mindenhol tilos a kereskedelmi célú halászat. Ilyen módon egy több évtizede húzódó vita végére kerülhet pont(y). Van mit ünnepelniük tehát a pecásoknak.
Ahol nincs, ne keresd! – Horgászbölcsesség, melyet én akkor hallottam, amikor elkísértem horgászbarátomat, egyébként minden vizek tudóját horgászni. A hely, ahová elvitt, egy ároknak tűnt a puszta közepén, ahol árnyék nyomokban sem volt felfedezhető. Aznap az égen hét nap sütött és az emberről mozdulatlanul is patakokban folyt le a víz. Négy óra keresgéltünk, de még a szél sem mozdította meg az úszónkat ezért felszedelőzködtünk tehát, és a tuti helyről átmentünk egy halastóra, ahol két perc után kiderült a vízről, hogy tele van hallal. Mindez harminc évvel ezelőtt történt.
Közel 100 horgászegyesületet hívtak arra a fórumra, amelyet a Békés Megyei Önkormányzat és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője tartott csütörtökön délután Békéscsabán.
Közel 100 horgászegyesületet hívtak arra a fórumra, amelyet a Békés Megyei Önkormányzat és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője tartott csütörtökön délután.
Ha Békéscsabáról Békés felé haladva a konzervgyár előtt lefordulunk balra, majd ott száz méter után még egyszer balra, már ott is vagyunk a Tréning Centernél. A csabaiak számára ez olyan természetes, mint az, hogy kétszer kettő az négy. Egyszerűen, mintha ez a sportcentrum mindig ott lett volna. A vicc az egészben az, hogy ott is volt, amíg az emlékezet csak visszalát, azon a helyen mindig volt sportpálya. Régen olyan, amilyen, ma meg egy igazi szabadidő központ.
Ezen a héten Nemes Attila, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője volt a Közéleti sarok vendége.