"NÉMETORSZÁG" címkével ellátott hírek
Tojáslikőrtől száraztésztáig számos élelmiszerben mutattak ki fipronilt Németországban a növényvédőszer-hatóanyaggal szennyezett tojások ügyében végzett elemzések - írta kedden a Süddeutsche Zeitung című lap, amely szerint a hatóságok megpróbálták eltitkolni az eredményeket.
Legalább négyen meghaltak csütörtökön Németországban a Xavier nevű viharban, amely az ország északi térségére csapott le.
Hetekre megbénul az Európai Unió legnépesebb tagállama - értékelte a vasárnapi németországi parlamenti választások nyomán kialakult helyzetet az MTI-nek adott interjújában Georg Paul Hefty magyar származású német újságíró és politológus.
Izraelben egyes lapok elemzői óvatos aggodalommal értékelték hétfőn a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt előretörését a hét végi német választásokon, de a politikusok egyelőre hallgatnak ezzel kapcsolatban.
Szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásokat tartanak ma Németországban.
Nincs kormányváltó hangulat Németországban - összegezte a választói felméréseket három nappal a német parlamenti választások előtt csütörtöki budapesti előadásában az Allensbach Közvélemény-kutató Intézet projektvezetője.
Ismét paradicsommal dobáltak Angela Merkel egy választási gyűlésén, a pénteki rendezvényen a német kancellárt szállító autót találták el.
A terrorizmustól tartanak leginkább a németek a társadalmi problémák közül - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.
Száznál is több beteget gyilkolhatott meg Németországban egy ápoló az ügyében indult csaknem hároméves nyomozás hétfőn ismertetett eredményei szerint.
Kiszelly Zoltán politológus szerint a szimbolikus politizálás terheli meg a német-török viszonyt; Berlin a török elnök jogkörének kibővítéséről rendezett népszavazáson nemmel voksolásra bíztatott, Erdogan pedig "most visszafizeti ezt a politikai szívességet", amikor beavatkozik a németországi választási kampányba.