"NÉMETORSZÁG" címkével ellátott hírek
Elkezdődött vasárnap reggel a helyi törvényhozási (Landtag-) választás Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában.
Az exit poll szerint újabb tartományi választást nyert meg a CDU. Megerősödtek a liberálisok is, az euroszkeptikusok pedig most hiába álmodoztak nagy áttörésről.
Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) után pénteken a törvényhozás tartományi kormányokat képviselő kamarája, a Bundesrat is szabad utat adott a külföldieket terhelő autópályadíj bevezetésének.
Átvette hivatalát elődjétől, Joachim Gaucktól Berlinben Németország új szövetségi elnöke, Frank-Walter Steinmeier.
Borúlátóbban ítélik meg a gazdasági kilátásokat a német polgárok a GfK piackutató intézet csütörtökön közzétett, márciusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexének tanúsága szerint.
Baleset történt csütörtökön egy vegyi üzemben a németországi Oberhausenben, 150 ember megsérült.
Csaknem háromnegyedes többséggel megválasztotta Frank-Walter Steinmeiert Németország szövetségi elnökének vasárnap Berlinben a német szövetségi közgyűlés.
A Handelsblatt című német üzleti lap a német és magyar menekültpolitika újabban megfigyelhető meglepő hasonlóságáról közölt cikket.
Németországban elfogtak egy román állampolgárt, aki a hatóságok gyanúja szerint iszlamista terrortámadásra készült - közölték illetékesek pénteken.