"NÉMETORSZÁG" címkével ellátott hírek
A Bild című német lap szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el.
A Könyvek Parthenónja címet kapó monumentális művészeti installációt betiltott könyvek borítják - írja a hvg.hu.
Németországban akár 2500 eurós (770 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők egy pénteken ismertetett kormányzati terv szerint, amelyet az egyre inkább terjedő kanyaró miatt készülnek bevezetni.
Elkezdődött vasárnap reggel a helyi törvényhozási (Landtag-) választás Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában.
Az exit poll szerint újabb tartományi választást nyert meg a CDU. Megerősödtek a liberálisok is, az euroszkeptikusok pedig most hiába álmodoztak nagy áttörésről.
Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) után pénteken a törvényhozás tartományi kormányokat képviselő kamarája, a Bundesrat is szabad utat adott a külföldieket terhelő autópályadíj bevezetésének.
Átvette hivatalát elődjétől, Joachim Gaucktól Berlinben Németország új szövetségi elnöke, Frank-Walter Steinmeier.
Borúlátóbban ítélik meg a gazdasági kilátásokat a német polgárok a GfK piackutató intézet csütörtökön közzétett, márciusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexének tanúsága szerint.
Baleset történt csütörtökön egy vegyi üzemben a németországi Oberhausenben, 150 ember megsérült.