"NÉMETORSZÁG" címkével ellátott hírek
Németország INGYENES tömegközelekedéssel tisztítaná a levegőt.
Naponta átlagosan négy antiszemita indíttatású bűncselekményt regisztráltak tavaly Németországban - jelentette a Der Tagesspiegel című berlini lap vasárnap, kormányzati adatokra hivatkozva.
Izgatottan figyelhetik a dolgozók Európa-szerte, hogy Németországban néhány nagy cégnél kipróbálják a 28 órás munkahetet. Megnéztük, mit jelentene nálunk egy ilyen munkaidő-rövidítés, és egyáltalán lenne-e esély rá.
Több hétig tartó sztrájksorozatával elérte a legnagyobb német szakszervezet a 28 órás munkahét intézményének bevezetését a fém-, és elektronikai iparban.
Nem mindenkinek és nem mindig akarják, de azért látnak benne fantáziát.
Tovább emelkedett és megközelítette az 1500-at a nyilvántartott potenciális terroristák száma Németországban - írta csütörtökön a Bild című lap, a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adataira hivatkozva.
A legoptimálisabb becslések szerint húsvétra lehet német kormány - mondta szombaton Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán a német koalíciós tárgyalásokról.
Nehéz nap lesz a Németországot kormányzó nagykoalíció megújításáról folytatott előzetes egyeztetések utolsó fordulója, és sok akadályt kell még elhárítani a megegyezés felé vezető úton - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke csütörtökön Berlinben.
Elkezdődött az egyeztetés a Németországot 2013 óta kormányzó nagykoalíció megújításáról Berlinben vasárnap, a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás utáni 104. napon.
Németországban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliség decemberben, jelezve a legnagyobb európai gazdaság robusztus növekedését.