"NÉMETORSZÁG" címkével ellátott hírek
Sajtóhírek szerint a német szövetségi ügyészség nyomoz a svájci titkosszolgálat három munkatársa után, mert azt gyanítja, hogy a Szövetségi Hírszerző Szolgálat (NDB) Németországban kémkedett.
Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje szerint jó esélye van rá, hogy ő legyen a következő német kormányfő. Schulz a ZDF országos köztelevíziónak adott interjúban azt mondta, még semmi sem dőlt el, minden lehetséges, megéri kampányolni az utolsó pillanatig.
Egy lengyel parlamenti képviselő azzal a kéréssel fordult a szejm (alsóház) elemző irodájához, vizsgálja meg azt a kérdést, hogy követelhet-e Lengyelország Németországtól kártérítést a második világháborúban neki okozott károkért.
Kartellezés gyanújába került az öt vezető német autógyártó társaság, a Volkswagen (VW), az Audi, a Porsche, a BMW és a Daimler - jelentette pénteken a Der Spiegel.
Harci repülőgépek kísértek a stuttgarti repülőtérre az éjjel egy Svájcba tartó dél-koreai repülőgépet, mert megszakadt vele a rádiókapcsolat - tudatták vasárnap a német hatóságok.
A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el szerdai ülésén a német kormány.
Gyerekpornót terjesztő internetes oldalt számolt fel a rendőrség Németországban, a honlap feltételezett működtetőjét pedig őrizetbe vették.
Németországban pénteken megszavazták azt a törvényt, ami alapján a közösségi oldal, ha nem távolít el egy kártékony tartalmat, például gyűlöletbeszédet tartalmazó kiírást, akkor akár 15 milliárd (!) forintnyi bírságot is fizethet. Bejegyzésenként.
A Bild című német lap szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el.
A Könyvek Parthenónja címet kapó monumentális művészeti installációt betiltott könyvek borítják - írja a hvg.hu.