"NEMI ERŐSZAK" címkével ellátott hírek
A Los Angeles-i kerületi ügyészség vizsgálja Sylvester Stallone amerikai filmsztár kilencvenes évekbeli nemierőszak-ügyét - értesült a The Hollywood Reporter.
Nyolcan erőszakoltak meg egy lányt az egyik borsodi településen, vádat emeltek ellenük - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyész szerdán az MTI-vel.
A férfi többször bántalmazta, ököllel és székkel is ütötte, ezután megerőszakolta cellatársát.
Sokkoló adatokat közölt egy francia szervezet: minden nyolcadik nő nemi erőszak áldozatává vált.
A férfi azt vallotta, hogy belső késztetés hatására támadta meg a nőket, mindig ugyanúgy: kora reggel, hátulról rontott áldozataira, kesztyűt viselt és az arcát eltakarta.
Aljas indokból elkövetett emberölés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélt egy most 41 éves budapesti férfit egy még 1999-ben elkövetett gyilkosság ügyében szerdán, nem jogerősen a Kecskeméti Törvényszék - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.
Többéves börtönbüntetést szabtak ki nyolc iraki menekültre szilveszterkor elkövetett nemi erőszak miatt, a kilencedik vádlottat felmentették a csütörtökön Bécsben kihirdetett ítélet szerint.
Tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék csütörtökön egy férfit, aki négy éven át molesztálta, többször megerőszakolta saját lányát. Az ítélet nem jogerős.
A sportolókat Finnországban ítélték el, közülük négyen 5 éves büntetést kaptak.
Egy 20 és egy 14 éves indiai muszlim lányt megerőszakoltak, két rokonukat pedig meggyilkolták Indiában, mert a gyanú szerint marhahúst fogyasztottak - írta hétfőn honlapján a BBC brit műsorszolgáltató.