"NEMZETGAZDASÁG" címkével ellátott hírek
A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat, ha a hajléktalanok, a fogyatékossággal élők a segítség révén vissza tudnak integrálódni a társadalomba és munkát tudnak vállalni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
A magyar kormány a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban 700 milliárd forint uniós forrást biztosít a kutatás, fejlesztés, innováció támogatására - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára pénteken Debrecenben. .
Az ágazat teljes kibocsátása 12,4 százalékkal, bruttó hozzáadott értéke pedig 22 százalékkal bővült tavaly - közölte a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Debrecenben, a Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás és vásár megnyitóján.
A versenyképes gazdaság a vállalatok, vállalkozások versenyképességén alapul, amihez nélkülözhetetlen a korszerű szakképzés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, a SkillsHungary verseny nemzeti döntőjén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
A magyar gazdaság, amelyet különösen keményen sújtott a 2008-2009-es globális gazdasági és pénzügyi válság, bebizonyította, hogy képes kilábalni és megállni a saját lábán - írta a Financial Timesban Varga Mihály.
Legalábbis egy hosszú hétvégére, ugyanis negyed évszázad után ismét Békés megyében, pontosabban Békéscsabán és Gyulán rendezik meg a Közgazdász-vándorgyűlést. A Magyar Közgazdasági Társaság 51. összejövetelének a címe: Növekedési fordulat – honnan jön a lendület? Ehhez kapcsolódóan több mint félszáz előadó lép pulpitusra a két plenáris és a kilenc szekcióülésen.
Határozatot hozott a kormány a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ létrehozásáról.
Még az idén lehet új babakötvény - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután a korábbi Start-számlára épülő Babakötvény-programról is egyeztetett Töröcskei Istvánnal, az Államadósság Kezelő Központ vezetőjével.
Az idén januárban a bruttó átlagkeresetek nemzetgazdasági szinten 2,5 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
Megvédte a magyar kormánynak a bankadó fenntartására, illetve a pénzügyi tranzakciós illeték kulcsának megduplázásra vonatkozó döntését Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter egy pénteki befektetői fórumon Bécsben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft