"NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM" címkével ellátott hírek
Az államháztartás stabilitásának kulcsa a gazdaság bővülése, főként a kedvező reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait kommentálva.
A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.
Újabb 2500 hivatásos gépjárművezetői jogosítvány megszerzését biztosítja ingyen a munkaerő-piaci változások segítése program a pénteken induló képzéseken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-vel.
Úgy költhetne szinte bármire szinte bármennyi pénzt a kormány, hogy arról igazából a kormányfő döntene, a parlament jóváhagyása sem kell, a vétójoggal rendelkező testületet is kizárnák, és elég lenne először csak eldönteni, mit akar a kormány, a pénzt elég lenne később valahogyan előteremteni.
És ezzel túl is lőtt a kormány a kitűzött célon.
Bruttó 111 000 forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 000 forintos garantált bérminimumról írt alá egyezséget három munkaadói szervezettel és két szakszervezeti szövetséggel Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás még idén elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ami a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) 2014-20-as időszakra vonatkozó 2700 milliárd forintos keretösszeg harmada - tájékoztatott Rákossy Balázs.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közzétette pénteken a honlapján a 2016. évi költségvetési tervezést megalapozó tájékoztatót - közölte a tárca az MTI-vel.
A Nemzetgazdasági Minisztérium ma az utolsó mankót is kirúgta a Tesco alól – és nem csak alóla.
Az idei év harmadik negyedévében 3,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye éves alapon, az előzetesen közölttel azonos mértékben, az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a bővülés. Az eredményhez minden szektor hozzátett, továbbra is Európa éllovasa vagyunk - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán a KSH legfrissebb adatait kommentálva.