"NEMZETI KONZULTÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Folyamatosan érkeznek a kormányhoz a nemzeti konzultációs ívek: eddig az állampolgárok nagyjából harmada kapta meg a küldeményt, és bő egy hónappal a határidő előtt 112 ezer kérdőívet küldtek vissza - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden az MTI-vel.
Indul a nemzeti konzultáció, a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy "meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést" - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a kérdőívek a jövő hét második felétől érkeznek a postaládákba.
"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" - mondta Vona Gábor Jobbik-elnök a párt évadnyitó rendezvényén. Azért jutottak arra a döntésre, hogy ők is a néppel konzultáljanak, mert úgy látják, a Fidesz ellehetetetleníti a népszavazásokat.
J. István alias Szerzetes negyven éves békéscsabai polgár vasárnap hajnalban iszlamista fejkendőben lefestette a Bánát utcán elhelyezett nemzeti konzultációs óriásplakátot. (A plakát eredeti üzenete: „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját! – Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról”.) A dolog pikantériája, hogy a rendőrség a festéknyomokat követve néhány óra múlva megtalálta a lakásán a performert, akit alsógatyában megbilincselve nyomban be is vittek az őrszobára. Egy plakátrongálás színe és fonákja.
Hatalmas kormányzati bukásnak nevezte az MSZP szombati közleményében a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, mondván, csak a választásra jogosultak 5 százaléka válaszolt a feltett kérdésekre.
A kormány vasárnaptól az interneten is lehetővé tette a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását.
A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC).
Készülnek a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció nyomtatványai - közölte a kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH).
A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.
A kormány támogatja a Fidesz frakció kezdeményezését, hogy a megélhetési és gazdasági bevándorlás ügyében nemzeti konzultáció induljon – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő.