"NEMZETI ÜNNEP" címkével ellátott hírek
Bojczán István (64), a Békéscsabai Jókai Színház műszaki csoportvezetője (és nem mellékesen a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör oszlopos tagja) 2019. március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából Békéscsabáért kitüntetést kapott.
Március 15-én reggel az Országház előtt kezdődnek a központi rendezvények a zászlófelvonással, délután pedig Orbán Viktor szintén a Kossuth Lajos téren mond beszédét - derült ki a kormany.hu oldalon pénteken közzétett ismertetőből.
Október 23-én, hétfőn az ’56-os Forradalom és Szabadságharc hősei előtt tisztelgett, a forradalom lokális és országos eseményeire emlékezett Sarkad városa. A Központi Orvosi Rendelő előtt álló ’56-os kopjafacsoportnál tartott ünnepséget megelőzően a városvezetés, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetői, valamint a Városszépítő Egyesület elnöke megkoszorúzták a rendőrkapitányság épületének falán elhelyezett emléktáblát.
Az állami rendezvényekhez hasonlóan a megyei jogú városokban is akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó eseményeket - jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az időjárás-jelentés augusztus 20-ra hűvös, csapadékos időt ígér; egyes előrejelzések 24 fok körüli értékeket mondanak, de akad 22 fokos prognózis is. Ami pedig a szabadtéri rendezvény esetén a legrosszabb: eső is valószínű nemzeti ünnepünkön.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójáról emlékezett Békéscsaba a Nagy Imre téren rendezett központi ünnepségen. A megemlékezésen a korabeli események felidézése után koszorút helyeztek el a megjelentek a mártírhalált halt miniszterelnök szobránál.
Románia-szerte megünnepelték vasárnap az ország nemzeti ünnepét. Bukarestben nagyszabású katonai parádét tartottak, amely a legdíszesebb volt az 1989-es rendszerváltozás óta. Sepsiszentgyörgyön dulakodás történt egy román szélsőséges szervezet jelenléte ellen tiltakozó magyar fiatalok és a csendőrség között.
Dezső, egy városszéli család sokadik gyermeke kisegítő iskolába járt, mert nem felelt meg a normál iskola elvárásainak. Az egyik mezőgazdasági órán palántát kellett ültetnie az osztálynak. A tanár úgy döntött, hogy direkt eső után ültetteti el a palántákat, hogy ne kelljen a vízzel, a locsolással bajlódni. Úgy, hogy a gyerekek térden csúsztak, másztak az eső áztatta földön, nyakig sárosak lettek mire végeztek a munkával. Csak Dezső, egy Battonya szélén lakó család sokadik gyermeke nem volt sáros, ő csak nézte az osztálytársait, nem csúszkált a sárban.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóját ünnepelte Dévaványa a Római Katolikus Templomban tartott rendezvényen. A megemlékezésen a korabeli események felidézése után a résztvevők koszorúztak a hősök kopjafájánál és az emlékműnél.
Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott ünnepi köszöntőt mondott Szarvason az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából az Evangélikus Ótemplomban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft