"NEMZETI VÁGTA" címkével ellátott hírek
Hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versengő 72 település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével szombaton megkezdődött a 10. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.
A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon csütörtökön kisorsolták a hétvégi Nemzeti Vágta OMÉK2017 nemzetközi futamának pályabeosztását, az induló 12 csapat versenyzői pedig szintén sorsolás útján kapták meg lovaikat.
Ötszáz ló és ezer táncos költözik a belváros szívébe a közelgő hétvégén. Ekkor rendezik meg ugyanis a Kárpát-medence legnagyobb lovas fesztiválját.
Az újkígyósi kishuszár, Makoviczki Martin bejutott a Nemzeti Vágtára. Az újkígyósi Makoviczki Martin július 2-án, a Kincsem Parkban versenyzett életében először. Tizennégyen álltak rajthoz, hetedikként ért célba.
Koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 71 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délelőtt a kilencedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.
A Nemzeti Vágta keretében idén negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Futamot, ahol tizenkét ország versenyzője meghívásos alapon lép pályára a budapesti Hősök terén. Mongólia első alkalommal képviselteti magát a futamon.
Sarkad Város Önkormányzata a hetedik alkalommal képviseltette magát a Nemzeti Vágta 2015. szeptember 19-e és 20-a között megrendezett budapesti döntőjén. Az önkormányzat tulajdonában lévő ló, a vágta szervezői által egyik lehetséges győztesnek tartott „Glenzó” sajnálatos módon nem fogott ki jó napot, mert már az előfutamában búcsúzni kényszerült a versenytől.
Középfutamokkal és elődöntőkkel, lovas bemutatókkal, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 8. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.
A versenyző 72 település lovasának ünnepélyes fogadalomtételével és a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával ünnepélyesen megnyitották szombat délelőtt a 8. Nemzeti Vágtát a fővárosi Hősök terén kialakított speciális versenypályán.
Felvidéki Vágta néven az idén először lesz a Nemzeti Vágtának szlovákiai előfutama is - jelentették be a szervezők a rendezvény részleteit ismertető sajtótájékoztatójukon a versenynek otthont adó Dunaszerdahelyen (Dunajská Streda) kedden.