"NEMZETKÖZI ŰRÁLLOMÁS" címkével ellátott hírek
A Tienkung-1 visszatért a Föld légkörébe, mindenki megúszta.
A Nemzetközi Űrállomáson (ISS) megszakítás nélkül eltöltött kilenc és fél hónap után visszatér a Földre vasárnap a világ legtapasztaltabb űrhajósnője, hazájának pedig a legtapasztaltabb űrhajósa, az amerikai Peggy Whitson - jelentette az AP hírügynökség, amely e-mailes interjút készített vele.
Orosz tudósok a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson kikísérleteztek egy fehérjét, amely a nagyjából egy év múlva esedékes klinikai próbák után, három-négy év múlva "a rák minden válfajának ellenszere lehet, akár a betegség végső fázisában is".
Az orosz Progressz M-29M teherűrhajó hajtóműveinek segítségével szombaton másfél kilométerrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát – közölte a Moszkva melletti Földi Repülésirányítás Központ.
Visszanyerte eredeti magasságát Scott Kelly amerikai űrhajós, aki csaknem egyévi űrbeli tartózkodás után szerda reggel tért vissza a Földre orosz társával, Mihail Kornyijenkóval.
Francia kutatók autobiográfiai memóriát fejlesztettek ki a Nao robotnak, amellyel lehetővé válik az emberektől felszedett tudást továbbadnia más embereknek.
A repülési magasság megemelésére adott utasítást hétfőn a Moszkva melletti irányítóközpont a Nemzetközi Űrállomásnak.
A tervek szerint szeptember 2-án bocsátják fel az űrhajót, amellyel Ajdin Ajmbetov kazah, Szergej Volkov orosz és Andreas Mogensen dán űrhajós utazik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.
Hétfőn Kazahsztánban kivontatták a háromemeletes Szojuz hordozórakétát a kilövőállomáshoz.
Az amerikai űrkutatási hivatal kiválasztotta, kik juthatnak fel elsőként a Nemzetközi Űrállomásra az emberek szállítására is alkalmas kereskedelmi űrhajókkal.