"NÉPEGÉSZSÉGÜGY" címkével ellátott hírek
Január 1-től általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel.
A népegészségügyi állapotok javítása közös feladatunk és közös létérdekünk - emelte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták X. kongresszusán csütörtökön a Parlamentben.
Mindenképpen javítani szeretne a kormányzat a lakosság egészségi állapotán, ezért átalakítják az alapellátást és több lesz a népegészségügyi szűrés és a szűrőhely - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén - olvasható a híradó.hu-n.
A népegészségügyi szűrések szorosan kapcsolódnak majd a jövőben az ország egészségügyi rendszerének megújítását és átalakítását szolgáló lépésekhez - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. (Forrás: kormany.hu)
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) önkéntes vállalást fogadott el szerdai közgyűlésén a népegészségügy javulása érdekében, és felhívja a magyarországi élelmiszeripari cégeket, csatlakozzanak kezdeményezésükhöz - közölte a szövetség az MTI-vel.
Békés megyében 2014. január 1 és április 23 közötti időszakban összesen 160 esetben történt rotavírus-gastroenteritis megbetegedés. A legtöbb eset az orosházi járás területéről jelentették (31 fő) – tájékoztatott dr. Mucsi Gyula, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megyei tiszti főorvosa.
A népegészségügy fejlesztése 2013-ban pedig még célzottabb koordinálás mellett folytatódik majd - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár.
Közösen lép fel a megyei közétkeztetés megújítása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. Az erről szóló szakmai együttműködési megállapodást ma délelőtt írták alá Békéscsabán, dr. Mucsi Gyula megyei tiszti főorvos irodájában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft