"NÉPESSÉG" címkével ellátott hírek
Térképen nézhetők meg az európai populáció 2050-re prognosztizált változásai.
A magyar gyermekek felnövését vizsgáló kutatást indít a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézete a jövő évtől.
Egy árupiaci szakértő vészjósló képet vetít előre.
Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége: míg 2005-ben az összlakosság 4 százaléka volt 80 év feletti, tavaly már elérte az 5,3 százalékot ez az arány - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtöki jelentéséből, amelyet az idősek világnapja alkalmából adtak ki.
Előrejelzések szerint az idősek száma 2050-ig 1,6 milliárdra növekszik a jelenlegi 617 millióról, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 8,5 százalék helyett 17 százalék lesz az idősek aránya.
Választania kell egy 8 hónapja várandós kínai nőnek, hogy vállalja-e második gyermekét, vagy kockáztatja, hogy közalkalmazott férje elveszíti az állását.
Egy szarmata kislány sírjára bukkantak a miskolci Herman Ottó Múzeum régészei a bükkábrányi bányában, ahol 12 hektáron egy komplex település szerkezete került elő.
Az év első négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelőtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.
Kínában arra számítanak, hogy a családtervezési politika lazításának eredményeként évente kétmillió csecsemővel több születik majd - közölte az országos egészségügyi és családtervezési bizottság illetékese csütörtökön.
Tíz év növekedés után tavaly csökkent Csehország lakosainak száma.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó