"NÉPMŰVÉSZET" címkével ellátott hírek
Több mint négyszáz alkotó érkezett a békéscsabai XVI. Országos Textiles Konferenciára és a hozzá kapcsolódó kiállításra. A péntektől vasárnapig tartó szakmai tanácskozás megnyitóján Závogyán Magdolna kiemelte: a Csoóri Sándor Program révén idén a népzenei és néptáncegyüttesek mellett kiemelten támogatja a népművészeti alkotóközösségeket is a kormány, e célra 5 milliárd forintot biztosítanak.
Tíz fiatal népművész vehette át a Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriájának elismeréseit pénteken Budapesten -adta hírül az MTI.
Átadták a Junior Prima Díjat tíz tehetséges 30 év alatti művésznek népművészet és közművelődés kategóriában.
Ezen a hétvégén újra megrendezésre kerül a háromnapos Körös-völgyi Sokadalom a gyulai vár előtti téren. Az a tény, hogy idén már tizennegyedik alkalommal sikerül a szervezőknek – köztük a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnek – egy ilyen színes és érdekes hagyományőrző fesztivált megvalósítaniuk, annak a bizonysága, hogy a digitális korban is igény van népi kultúránk élőben való megtapasztalására – közölte lapunkkal Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft