"NÉPTÁNC" címkével ellátott hírek
Tizenkét néptánccsoport és zenekar lép fel az immár 24. alkalommal megrendezendő Minden magyarok nemzetközi néptánc fesztiválja elnevezésű rendezvényen augusztus 16-a és 19-e között Gyulán - számoltak be a szervezők az esemény sajtótájékoztatóján hétfőn Gyulán.
Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre Dévaványán a Kádár Ferenc Népzenei és Néptáncverseny, Dévaványa Város Önkormányzata és a Dévaványai Folkműhely Egyesület szervezésében, amely az elmúlt években országossá, sőt határon túlivá nőtte ki magát.
A nyár most sem múlhatott el a Békés Megyei Néptánc Tábor nélkül, melyet a Belencéres Néptáncegyüttes" bűvkörében" élő 6-13 éves gyerekek már türelmetlenül várnak mindig, az újonnan részt vevő kisdiákok pedig örömmel vesznek rész a számukra még újdonságként ható néptánc foglalkozásokon, melyek most 2017. 07. 31. és augusztus 4. között zajlottak a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.
Második alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencie Magyar Népzenei Találkozó, ahol a folklóré volt a főszerep.
Idén ötvenéves a szekszárdi Bartina néptáncegyüttes, amelynek gyermekcsoportja kategóriájában első helyezést ért el a tavalyi Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen.
A fürdővárosban már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Körös-Völgyi Sokadalmat. Ennek keretein belül a Néptáncgálát, amelyen a megye néptáncosainak, néptáncegyütteseinek bemutatóját tekinthette meg a nagyérdemű. A műsorban közreműködtek: Balassi Táncegyüttes, Balkán Táncegyüttes, Belencéres Táncegyüttes, Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület, Körösmenti Táncegyüttes, Tabán Táncegyüttes, Harruckern Táncegyüttes, Berény Táncegyüttes, valamint a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes.
Pénteken indul a XVI. Körösvölgyi Sokadalom elnevezésű népművészeti fesztivál Gyulán, a Várkertben. A háromnapos rendezvényre mintegy 180 kézművest és 1500 fellépőt várnak.
Tavaly olyan jókedvűek voltak a gyerekek, hogy még a Mikulást is táncba hívták. Pedig a Mikulás nagytekintélyű ember, s bár alapvetően vidám természetű, azért méltóságát és komolyságát minden körülmények között megőrzi. Itt azonban nem bírt magával. Mert nem bírhatott.
Két perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután - tájékoztatta az MTI-t a táncegyüttes sajtófőnöke.
A Dánfoki Üdülőközpont nyárfái alatt felállított szabadtéri színpad kitűnő helyszínnek bizonyult az idei Békés Megyei Néptánc Tábor megszervezéséhez.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft