"NEVELÉS" címkével ellátott hírek
A korábban meghatározó nevelési elvet, a szigorúságot, a XXI. században a szeretetközpontúság, az odafigyelés és a tisztesség váltotta fel - derül ki egy magyar apák körében készült felmérésből.
A békéscsabai képviselő-testület legifjabb tagja rendszeresen megtalálható a BRSE mérkőzésein. Bíró Csaba, mint mondja: megpróbál a lehető legtöbb sporteseményen részt venni azért, hogy reális képet kapjon az adott ágazat teljesítményéről. Az egyéni és a csapatsportok, az amatőr szint, vagy éppen az élvonal meccsei magánemberként és természetesen hivatalból is vonzzák. A talányos nevű KIOS-bizottság elnökével leginkább a sportról, a kultúráról és az ifjúságról beszélgettünk.
A médiatudatosságra nevelést már az óvodás korban el kell kezdeni, és a különböző életkoroknak megfelelően, a helyesen megválasztott pedagógusi praktikákkal kell a fiatalokat rávezetni a helyes médiahasználatra - mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár szerdán, Budapesten.
Több mint tíz éven át hazudta lányának egy anya Kínában, hogy örökbefogadott gyerek, mert így akarta önállóságra nevelni - ismertette a kínai sajtó.
A fogyasztóvédelem fontos szerepet játszik a mai ember életében, nap, mint nap vásárolunk, összegyűjtjük a pénzünket, kifizetjük a közüzemi számlákat, és panaszt teszünk, ha valamit nem helyénvalónak érzünk. Hogyan lehet a gyermekeket is tudatos vásárlókká nevelni?
A romániai gyermekek több mint 60 százaléka állítja azt, hogy verik otthon, a szülők 20 százaléka pedig úgy véli, hogy hasznos a testi fenyítés a gyermeknevelésben - derült ki a romániai Salvati Copiii gyermekmentő alapítvány felméréséből, amelyet szerdán ismertetett a Romania Libera című lap.
Sok szülőt foglalkoztat a kérdés, hogy mikor engedheti el a gyermekét egyedül az iskolába, vagy idősebb korában az éjszakába szórakozni. Mikor kész minderre a gyermek? Sokaknak nem kell bemutatni azt az érzést sem, hogy nem tud aludni a szülő, amíg a gyerek haza nem ér.
Bevallotta egy bulizós anya, hogy kislányát hároméves korától edzette ahhoz, hogy mire felnő, jól bírja az alkoholt. Ezen kívül nyomós oknak bizonyult az is, hogy nem volt kivel vedelnie.
Nem könnyű azoknak a szülőknek, aki tinédzser gyereket nevelnek. Ehhez nyújt segítséget egy nemrégiben megjelent könyv, Andrew Matthews filozófus, hivatásos portréfestő és karikatúrista kiadványa.
A munkájukban és családi életükben is a tökéletességre törekvő "szuperanyák" jóval hajlamosabbak a depresszióra, mint azok az édesanyák, akik elfogadják, hogy nem tudnak egyszerre mindenhol maximálisan helytállni - derült ki egy tanulmányból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft