"NIGÉRIA" címkével ellátott hírek
A migrációs válsághelyzet és a keresztényüldözés volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke, valamint Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökének megbeszélésén kedden délután a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
"Szabad és megfélemlítéstől mentes, átlátható és igazságos" szavazásra szólította fel Nigériát Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtök este kiadott közleményében az afrikai országban február 16-án tartandó elnökválasztásra utalva.
Él és a körülményekhez képest jól van a Terrorelhárítási Központ szerint az a magyar tengerész, akit két hete raboltak el Nigéria partjainál. Lapinformáció szerint a hatvan év körüli főgépész önként jelentkezett túsznak, de mellette öt másik hajóst is elhurcoltak. Afrika nyugati partjainál aranykorát éli a kalózkodás - írja a hirado.hu.
A Boko Haram nigériai terrorszervezet több ezer embert ölt meg és több százezren menekültek el a tevékenysége miatt - mondta a Magyar Afrika Társaság elnöke, az M1 aktuális csatornán kedden.
Idő előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merényletet tervező tízéves kislány Nigéria északkeleti részén, a célpontja egy katonai tábor lett volna - jelentette a helyi polgárőrség kedden.
A nigeri és a csádi hadsereg végzett a Boko Haram terrorszervezet 38 fegyveresével a délkelet-nigeri Diffa tartományban a héten folytatott hadműveletben - közölte pénteken a nigériai hadsereg.
Két női öngyilkos merénylő robbantott egy Nigéria északkeleti részén lévő menekülttábornál, ahol a Boko Haram iszlamista terrorcsoport által elűzött embereknek biztosítottak szállást - közölték csütörtökön helyi tisztviselők. A robbantásában nyolc ember meghalt és legalább 12 megsebesült.
A nigériai hadsereg 829 embert szabadított ki a Boko Haram iszlamista csoport fogságából, miután több településről sikerült kiűznie a szélsőségeseket az ország forrongó északkeleti részén - jelentette be Sani Usman katonai szóvivő.
Szinte arcpirítóan kicsi szereplő az afrikai és közel-keleti gyümölcslépiacon az óriásvállalat. Hát most felvásárolnak egy nigériai céget.
Vérfürdőt rendeztek a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei karácsonykor egy északkelet-nigériai faluban - közölték szombaton a helyi önvédelmi milícia tagjai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft