"NOBEL-DÍJASOK" címkével ellátott hírek
A nemzetközi közélet 25 szereplője, köztük több Nobel-díjas felhívást intézett hétfőn a világ vezetőihez, hogy egy éven belül kössenek megállapodást, amely garantálja a tájékoztatás és a véleményszabadság demokratikus alapelveit.
Két Nobel-díjas biokémikus, Ada Yonath és Aaron Ciechanover is előadást tartott a Nobel-díjasok - tehetséges diákok találkozóján, melyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg hétfőn Szegeden.
Minden eddiginél több Nobel-díjas tudós látogat el egyszerre hazánkba a Szent-Györgyi Albert Nobel-díj átadásának 75. évfordulója alkalmából rendezendő nemzetközi konferenciára – jelentette be Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A nyolc Nobel-díjas tudóson kívül több száz neves hazai és külföldi kutató is elfogadta a meghívást a 2012. március 22-25. közötti programsorozatra. A tudományos szekcióhoz szorosan kapcsolódva Szeged színes kulturális eseményekkel is készül.
Pályáztatás nélkül bízná meg a szegedi önkormányzat Gyimesi László (Fidesz) helyi kulturális tanácsnok sürgősségi indítványa alapján Kligl Sándor szobrászművészt a magyar származású Nobel-díjasok szoborcsoportjának elkészítésével.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft