"NŐI RÖPLABDA" címkével ellátott hírek
Sándor Renáta csapata, az Allianz MTV Stuttgart és Szakmáry Gréta együttese, az ugyancsak német SSC Palmberg Schwerin is hazai pályán kapott ki a női röplabdázók második számú európai sorozata, a CEV Kupa elődöntőjének első meccsén.
A nőknél a Békéscsaba megvédené címét, míg a férfiaknál a Kecskemét és a Kazincbarcika pályázik a Szolnok "trónjára" a röplabda Magyar Kupa hétvégi, érdi döntőjében.
Elkészült Bécsben a Közép-európai Liga (MEVZA Cup) sorsolása és látva az ellenfeleket kijelenthetjük, hogy az előző évek egyik legerősebb sorozata lesz az idei. Visszatért a két szlovák nemzetközi kupában is érdekelt gárda (Slávia EU Bratislava és 1. BVK Bratislava), valamint a cseh pontvadászatban vitétkedő SK UP Olomouc. Rajtuk kívül pályára lép a címvédő Calcit Ljubljana, a mindig erős Nova KBM Branik Maribor, a horvát bajnok Mladost Zagreb, az osztrák első Sokol Post NÖ, míg hazánkat a Linamar - Békéscsabai RSE és a Vasas Óbuda képviseli.
Az impozáns Európai Röplabda Gála keretében tartották meg a Bajnokok Ligája sorsolását Rómában, csütörtök este. Az eseményen megjelent a sportág teljes elitje, díjazták a tavalyi idény legjobbjait és prezentálták az Európai Röplabda Szövetség (CEV) új elképzeléseit.
Újabb fontos kérdés végére került pont, hiszen eldőlt, hogy továbbra is a BRSE színeiben játszik majd Bodnár Dorottya, aki a 2016/2017-es szezon végéig szóló szerződést írt alá.
Csengeri Petra személyében válogatott sportoló érkezik Békéscsabára, a 26 éves, 187 cm. magas játékos 2 évre kötelezte el magát a magyar bajnoki címvédőhöz.
Vasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—15, —20, —17)
A döntő második felvonása jön.
Előnyben a címvédő BRSE a bajnoki döntőben.
Szoros meccsen győzött a BRSE 3:1 (14, -23, 28, 15) arányban a Vasas ellenében, ezzel egy lépéssel közelebb jutott, hogy újra bajnok lehessen.