"NOKIA" címkével ellátott hírek
Sokan már a Nokia márka feltámasztásán is meglepődtek. De úgy tűnik, sikeres volt az újrabevezetés. A gyártó szerint a telefonok szépen fogynak, a vállalat pedig már a komolyabb babérokra koncentrál.
A mobil és a hálózati tér talán legtöbb szabadalmával a Nokia rendelkezik, és ezekhez enged most hozzáférést a kínai Huaweinek (is). Persze nem olcsón.
Megvan a napra pontos dátum, mikor érkezik az újabb Nokia-csúcstelefon, amelyet a Nokia 6 fölé pozícionálnak.
A HMD, felbuzdulva a Nokia 3310 sikerén, nem zárja ki, hogy a régi-új készüléket esetleg újabbak, a múltban népszerű modellek felfrissítése követi.
A hónap végén bezárt a Nokia komáromi telefongyára - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője vasárnap az MTI érdeklődésére, hozzátéve, a gyár utolsó 24 dolgozójának leépítését pénteken jelentették be a megyei munkaügyi központban.
A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. Akciótervet dolgozott ki a kormány.
Fatelep Budapesten a Pál utca és a Mária utca sarkán, a XIX. század végén. Már régen nem létezik a józsefvárosi gyerekek egykori játszótere, amelyik egybe kovácsolta a környékbelieket, akik boldogan éltek ott, akik mindent megtettek a grundért, óvták, szépítették. Hála Molnár Ferenc írónak, a világ minden táján ismerik a Pál utcai fiúk történetét.
Újabb üzemanyagtakarékossági álomhatár átlépésére készül Megaméter-III elnevezésű szerkezetével a Kecskeméti Főiskola az energiatakarékos járművek egyik legrangosabb idei versenyén, a finnországi Nokiában – közölte a csapat vezetője az MTI-vel. Kutasi Zoltán elmondta: a Kecskeméti Főiskola csapata ismét csúcsdöntésre készül, ráadásul ezúttal egy már-már felfoghatatlannak tűnő üzemanyag takarékossági álomhatár átlépését tűzték ki célul az energiatakarékos járművek legnagyobb múltra visszatekintő és egyik legrangosabbnak számító nemzetközi versenyén, amelyet idén augusztus 18-án rendeznek a finnországi Nokiában. Az eddig elért eredmények tükrében reálisnak tűnik a csapat számára az áhított 3000 kilométer megtétele egyetlen liternyi üzemanyaggal – állította a szakember, aki emlékeztetett: egy májusi, rotterdami versenyen 2696 kilométer/1 literes teljesítményükkel sikerült „megszorongatniuk” a világelső franciákat, akik korábban megközelíthetetlennek tűntek. Ráadásul ezen a tavaszi megmérettetésen a nehezebb utcai pályán a vetélytársak közül csak a kecskemétiek tudtak javítani korábbi eredményükön, a többieken kifogott a szokatlan terep – fogalmazott. Így jó esély van arra, hogy a finnországi Nokiában kedvezőbb pályán képesek lesznek legalább 3000 kilométert autózni különleges járgányukkal. Kutasi Zoltán hangsúlyozta: amióta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata versenybe szállt, az európai Shell Eco-marathonon ötször javították meg a magyar rekordot. Jelenleg mintegy nyolcszor jobb eredménnyel büszkélkedhetnek, mint az először túlszárnyalt országos csúcs. Ráadásul a csapatvezető szerint a különböző földrészeken megrendezett Shell Eco-marathonok közül az európai mezőny a legerősebb, így az itt elért második helyezés egyben a világon is a második legjobb eredményt jelenti. A gépészmérnök arról is tájékoztatott, hogy a GAMF küldöttsége a mezőnyben egyedülálló módon minden évben új járművet épít. Ennek megfelelően idén immár a Megaméter-III elnevezésű szerkezettel versenyeznek, amelyet a megmérettetések tapasztalatai alapján állandóan tökéletesítenek. A legutóbbi viadal óta kifejlesztették például azt az elektromos fékpadot, amelyben egy nagyon pontos, a motor paramétereit feldolgozó műszer működik. Ezen kívül tovább javították a motor számítógépes vezérlését, valamint új, az eddiginél pontosabb és kifinomultabb első futóművet is készítettek.
Kedden 900 dolgozójával közli a Nokia komáromi gyárában a munkaviszonyuk megszűnését. Az intézkedés a korábban bejelentett 2 ezer 300 fős leépítés második hulláma - mondta el a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke az MTI-nek.
A Nokia Komáromban 2.300 főt bocsát el 2012 végéig - közölte a cég.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó