"NOTESZ LACI" címkével ellátott hírek
A békéscsabai Nagy Lászlóhoz, azaz Notesz Lacihoz a közelmúltban egy rém szimpatikus fiatalember kopogtatott be a háza ablakán, majd bekéredzkedett hozzá, s egy-két kedves szót, no meg egy kis bújtatott agressziót követően, 70 ezer forintért eladta neki a nála lévő öt darab paplan-szettet. Laci csak a jóember távozása után jött rá, hogy becsapták. Tegnap én is bekoptam hozzá, hogy elmesélje a történetét.
Nagy "Notesz" Laci a közelmúltban elhagyta a pénztárcáját, benne volt a fél nyugdíja.
Sosem zárkózik el a nyilvánosságtól; mikor azonban a minap felkerestem a munkahelyén, a békéscsabai Aut-Pont Alapítványnál, ez beszélgetés majdnem dugába dőlt… Ugyanis két nagyon fontos dolog miatt nem ért rá: aznap készült a város másik végébe az egyik szervezethez, hogy felvegye a havi tiszteletdíját (2. 000.-); illetve elszakadt a szandálja. Menjünk együtt!, ajánlottam fel. Rendben! válaszolta, de előtte még lesöpörte a gangot. Nagy Notesz Laci tegnap töltötte be a 70-et.
Tíz éves koromban láttam először a Szabadlábon Velencében című mozit Professzor Belmondo címszereplésével, és tökre rácsudálkoztam, hogy milyen klassz lehet egy olyan cityben szívni az atmot, ahol a kocsik helyett a szárnyashajók szegelik a sugárutakat. Ez a békéscsabai belvárosban, délidő tájt kábé egy negyedórára átjött. Bizony a Munkácsy utcának is kijárt az a bizonyos 15 perc.
Megyejárásunk 2012. szeptemberében Békéscsabán horgonyzott le, ahol a város egyik arcát, ha úgy tetszik, az utcahírmondóját, Notesz Lacit faggattuk. A Nagy László néven anyakönyvezett, akkor 66 esztendős férfi manapság kevesebbet jár meccsekre, azonban a hétköznapok délelőttjeit a megyeszékhelyi AUT-PONT Alapítványnál tölti.
A minap egy helyen, Kázsozsó, az egyik békéscsabai hírember, hogy szellemi tartozását némileg enyhítse, a kezembe nyomott egy 10 kanyist. Majd egy darabig csak álltam maflán a markomban a bankóval, amelyen egyébként egy helyi köztiszteletben álló személy – egyesek szerint ő lehet a következő polgármesteri szék várományosa – büszkén feszít legénybajsza alatt. ’Mi ez?’, kérdeztem. ’A csabai helyi pénz’, válaszolta Kázsozsó.
Megyejárásunk ezen a héten Békéscsabán horgonyzott le, ahol a város egyik arcát, ha úgy tetszik, az utcahírmondóját, Notesz Lacit faggattuk. A Nagy László néven anyakönyvezett, idén 66 esztendős férfi manapság kevesebbet jár meccsekre, azonban a hétköznapok délelőttjeit a megyeszékhelyi AUT-PONT Alapítványnál tölti.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft