"NOVÁK ATTILA" címkével ellátott hírek
Nem mindennapi happening zajlott a minap (vasárnap) a Meseházban. Hiszen a békéscsabai kultikus intézményben két fronton is történtek a dolgok: künn, a zöldben a békéscsabai Novák Attila vezényletével íjászok gyakorlatoztak, míg benn, a sárga villanykörte fénye mellett Tombor Balázs, csopaki építész, vagy ezer kínai stílusú tusrajzot gyártott. A közös halmaz a ló volt, no és az íjász. Pontosabban a közös boglya a Kassai Lovasíjász Iskola fejei voltak. A fentebb említett képzőművész-íjászokkal, Novák Attilát és Tombor Balázst faggattam a kínai tusrajzolás hogyanjairól és mikéntjeiről.
Vérlázítónak nevezte a Jobbik alelnöke a Biszku-ügyben csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletet.
A napokban nyitotta meg kapuit a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11.G, alkalmazott grafikus és kiadványszerkesztő szak tanulóinak fotóiból készült kiállítás a Békéscsabai Gabonamúzeumban.
Úton – 5ven van címmel nyílt meg csütörtökön Novák Attila képzőművész-tanár kiállítása a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Az intézmény az újév első, többkomponensű tárlatnyitójával kvázi feltette a lécet. Hiszen nem elég, hogy 50 Novák Attila portré néz farkasszemet a látogatóival, de az alkotó szellemi testvérei (Kukár István és Szuhaj György) is egy laza performance-szal megspékelték az eseményt. Persze az i-re maga, a személyi kultuszista tette föl a pöttyöt, amikor is bearanyozott arccal, a saját kivetített 50 arcképére 50 nyílvesszőt lőtt a sötétben. Amikor az alma lövi Vilmost Tell(i)be. A többi már a képzelőerő szüleménye. Én egyelőre a közel 50 éves Novák Attila hús-vér-csont-porc-izom-in-szalagemberrel beszélgettem – miközben a megnyitóra a szirének muzsikájával hangolt a Dobszerda.
Úton – 5ven van címmel nyílt meg csütörtökön Novák Attila képzőművész-tanár kiállítása a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Az intézmény az újév első, többkomponensű tárlatnyitójával kvázi feltette a lécet. Hiszen nem elég, hogy 50 Novák Attila portré néz farkasszemet a látogatóival, de az alkotó szellemi testvérei (Kukár István és Szuhaj György) is egy laza performance-szal megspékelték az eseményt. Persze az i-re maga, a személyi kultuszista tette föl a pöttyöt, amikor is bearanyozott arccal, a saját kivetített 50 arcképére 50 nyílvesszőt lőtt a sötétben. Amikor az alma lövi Vilmost Tell(i)be. A többi már a képzelőerő szüleménye.
Békéscsaba, már-már a tarka-barka nyári táborbőségével akár Gombóc Artúr csoki-arzenálját is lefölözi: hiszen van itt sakk, nyelvi, gombfoci és gombkötő, úszó-mászó, fürgelábú, teknőshátú, hegeda-begedás török császáros, miegymás… no és most már avaros. A hét egyik napján, épp kiskedden, emígy kopogtattam be a békéscsabai Meseházba: sz’asztok, avarok, remélem, zavarok! (Hálából majdnem kaptam a hátsómba egy félholdalakú nyílhegyet.)
Békéscsaba, már-már a tarka-barka nyári táborbőségével akár Gombóc Artúr csoki-arzenálját is lefölözi: hiszen van itt sakk, nyelvi, gombfoci és gombkötő, úszó-mászó, fürgelábú, teknőshástú, hegeda-begedás török császáros, miegymás… no és most már avaros. A hét egyik napján, épp kiskedden, emígy kopogtattam be a békéscsabai Meseházba: sz’asztok, avarok, remélem, zavarok! (Hálából majdnem kaptam is a hátsómba egy félholdalakú nyílhegyet.)
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft