"NYAKÓ ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Nyakó István, az MSZP sajtófőnökének közlése szerint az MSZP a jövőben nem nyilatkozik a "Fidesz pártsajtójának", csak a "független magyar sajtónak".
Elutasította Nyakó István vádindítványát a Fővárosi Törvényszék.
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vezetőjének távozását sürgette Nyakó István szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen választ kért a Fidesz-kormánytól, hogy engedi-e megtartani a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezést.
Megvan a Kúria döntése, Nyakó István kérdését engedték át – ezt mondta a helyszínen várakozó újságíróknak az MSZP-s Lukács Zoltán szerda reggel fél 9 után. A Kúria honlapján olvasható közlemény szerint a testület megtagadta annak a kérdésnek a hitelesítését, amelyet Erdősi Lászlóné nyújtott be. Ezt egyebek mellett "az NVI előterében tartózkodó csoport jogellenes magatartásával" indokolták, vagyis a kopaszbalhéként emlegett eseményekkel. A Nyakó István által benyújtott kezdeményezést hitelesítették, a szocialisták kezdhetik az aláírásgyűjtést.
A Kúria szerdán hirdet határozatot Nyakó István beadványával kapcsolatban, amelyben az MSZP-s politikus azt kérte, hogy dobják ki Erdősi Lászlóné kezdeményezését a vasárnapi boltzár ügyében, és fogadják el az övét – írja a 444.hu.
Feljelentést tesz a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Nemzeti Választási Iroda (NVI) székházánál február 23-án történtek miatt - erről egyhangúlag döntött csütörtöki ülésén a testület. Az NVI elnöke, Pálffy Ilona az ügyben már kedden feljelentést tett a rendőrségen.
Erdősi Lászlóné és kísérője a szocialisták után érkezett csak meg a Nemzeti Választási Irodához (NVI) február 23-án hajnalban, de a kopaszok előre engedték és testükkel védték őt - derül ki a Bors által most közzétett felvételekből, amelyek az iroda előtt készültek.
Nyakó István bízik abban, hogy a rendőrségi nyomozás feltárja: kik voltak a felbujtói azoknak, akik a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében megakadályozták népszavazási kérelmének érkeztetésében. A szocialista politikus azt megelőzően beszélt erről, hogy hétfőn tanúként meghallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
Nyomozást rendeltek el a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek miatt - közölte a szocialista Nyakó István pénteken az MTI-vel. A rendőrség megerősítette a nyomozás elrendelését.
A Kúria kimondta, hogy a kigyúrt férfiak tényleg akadályozták Nyakót.