"NYÁRI TÁBOR" címkével ellátott hírek
Több mint 200 ezer gyerek tölt el valamennyi időt a különböző táborokban idén, ami rekordnak számít - mondta Tóth Béla, a taborfigyelo.hu ügyvezetője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
2017. július 17-21. között tartották az Idegen nyelvi tábort Füzesgyarmaton.
Vakáció - régóta várták már a gyerekek, többé-kevésbé a szülők is. Beindul a tábori szezon, tucatnyi sport-, művészeti, kézműves- és alkotótábor szerepel a kínálatban. A régi tíznapos, kéthetes tábormodell már a múlté, manapság inkább az 5-7 napos a népszerű, erre épül a szálláshelyek és a fakultatív programok kínálata is. Nem mindegy azonban, hogy ki vigyáz a gyermekünkre.
A taborfigyelo.hu adatai szerint egy egyhetes átlagos napközis tábor ára 18-20 ezer forint, a szintén egyhetes, átlagos "ottalvós" táborért pedig 30-35 ezer forintot kell fizetni - mondta a portál képviselője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Itt a nyár, a felhőtlen kikapcsolódások ideje. A gyerekek öröme mellett azonban a szülők aggodalma is egyre nagyobb: két és fél hónap a gyerekekkel nagyon sok idő és időnként mindenkinek újra kell tölteni a „türelemzsákját”. Erre a legalkalmasabbak nyáron a különböző táborok, amelynek kiválasztásánál több szempont is nagyon fontos: érezze jól magát, legyen biztonságban, tudjon fejlődni, ugyanakkor sokaknak az is lényeges, hogy az ára ne legyen csillagászati.
’Ügyeljetek minden apró részletre, mert az ÁNTSZ szigorúan büntet a gyerektáborokban is!’, figyelmeztette a közelmúltban az egyik programszervező ismerősömet az egészségügyi asszisztens barátnője. Ambivalens érzelmek, részigazságok, beléphet a holnaptól szabin leszek, de mit kezdek vele-effektus is.
Nem vitás: a sport szeretete hozta össze ezt a birkózótábort Mezőhegyesen. A gyerekek, az edzők, más sportvezetők, a papák és a nagypapák, egy-két szponzor lelkesedése „építette fel” ezt az ötnapos, péntekig tartó rendezvényt, mely persze korántsem a „pihiről”, hanem a gyerekek kemény, de nem haszontalan munkájáról szól.